Search

Pripremite sami svoje bezglutenske palačinke

Pripremite sami svoje bezglutenske palačinke

S bloga Hleb i lale


Image: Hleb i lale

U ljetnim danima vrijeme kao da stane i naš dnevni ritam postaje puno sporiji, a time imamo i više vremena posvetiti se malim stvarima poput pripreme doručka

Priprema zdravih domaćih bezglutenskih palačinki prema receptu s bloga Hleb i lale stoga je idealan izbor za lijene ljetne vikende provedene kod kuće ili pak na odmoru uz more. Osim što su ukusne, ove su palačinke pune vlakana, a uz dodatak sezonskog voća čine savršen cjelovit obrok. Recept pronađite u nastavku:

Sastojci

80 g zobenih pahuljica

70 g rižinog brašna

prstohvat soli

1/2 žličice praška za pecivo

1/2 žličice cimeta

1 veća banana

1 žlica ulja (kokosovo ili rižino)

2 dl mlijeka

2 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

20 g mljevenog maka

svježe voće

med 

Pripremite sami svoje bezglutenske palačinke (фото 1)

Priprema

U multipraktiku izmiksati zobene pahuljice na sitno, ali ne toliko da se dobije brašno. Zatim ih prebaciti u dublju posudu i dodati im prašak za pecivo, cimet i brašno te dobro izmiješati. Bananu, jaja i mlijeko također izmiksati u multipraktiku tako da se dobije glatka, pjenasta smjesa pa je dodati zobenim pahuljicama. Dodati i ulje, vaniliju, sol i mak te dobro izmiješati da nema grudica. Tavu koja se ne lijepi zagrijati do srednje jake temperature, staviti na nju samo par kapljica ulja i potom početi izlijevati smjesu za palačinke na površinu. Za jednu palačinku potrebna je otprilike 1/3 šalice smjese. Peći oko 2 minute sa svake strane i ponoviti postupak dok se ne potroši sva smjesa. Palačinke poslužite uz svježe voće i med. 

Pripremite sami svoje bezglutenske palačinke (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više