Traži

Probajte pravi talijanski rižoto u Zagrebu

Probajte pravi talijanski rižoto u Zagrebu

Novosti na jelovniku trattorije Cantina

Tekst: Tina Kovačiček


Fotografija: John Pavlish

Odsad u zagrebačkoj Cantini na adresi Trg Drage Iblera 10, možete probati pravi talijanski rižoto

Otvorena krajem prošle godine, urbana trattorija Cantina vrlo je brzo pronašla put do ljubitelja tradicionalne talijanske kuhinje. A ovih su dana u svoju ponudu uveli i jednu vrlo važnu gastro novost - rižoto! Odlučili smo se za uvođenje rižota u naš jelovnik jer je sâma priprema tog jela zadovoljila sve Cantinine standarde - 'show cooking', tradicionalno talijansko jelo, mogućnost brze pripreme i 'take out' varijanta. Rižoto je tradicionalno talijansko jelo koje je kompatibilno s našom dosadašnjom ponudom, ali opet dovoljno novo i drugačije od tjestenine, koja je dosada bila glavna namirnica. Naš glavni kuhar, chef Roger Nordio iz Venecije, predložio je sljedeće kombinacije za koje smatramo da će zadovoljiti sve ljubitelje tog jela, poručili su nam iz Cantine

Risotto gamberi and artichokes

Prženi gamberi u bijelom vinu s artičokama i graškom, uz dodatak kopra, svježeg peršina i Parmigiana Reggiana

Prženi gamberi u bijelom vinu s artičokama i graškom, uz dodatak kopra, svježeg peršina i Parmigiana Reggiana

Risotto fungi e spinaci

Šampinjoni, bukovače i vrganji u kombinaciji sa špinatom, uz dodatak bosiljka i cherry rajčice

Šampinjoni, bukovače i vrganji u kombinaciji sa špinatom, uz dodatak bosiljka i cherry rajčice

Risotto manzo e radicchio

Prženi biftek u bijelom vinu s mrkvom, kukuruzom i radičem, uz dodatak svježeg prešina

Prženi biftek u bijelom vinu s mrkvom, kukuruzom i radičem, uz dodatak svježeg prešina

Uz uvođenje rižota kao potpuno novog jela, jelovnik je osvježen i tradicionalnom, talijanskom domaćom juhom od rajčice i bosiljka koja će savršeno poslužiti kao uvod za ručak.

S toplijim vremenom postavljena je i terasa s već prepoznatljivim Cantininim šarenim stolcima okružena bambusima. Od 1. svibnja ovdje ćete moći uživati u tipičnom talijanskom "Aperitivu" (od 16.30 do 19.00 h svaki dan osim nedjelje) koji će uključivati čašu vina, koktel ili pjenušac uz koje dolazi focaccia na kockice, hladni narezak, masline ili mali sendvič. Sve ovo gore navedeno, osim "Aperitiva", od 10. travnja možete kušati i nedjeljom kada će Cantina biti otvorena od 09.00 do 18.00 h.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor