Search

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti!

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti!

Što se sve nudi?

Urednik: E.G.


Image: PR

Uspješni ugostitelj Marin Medak predstavio je još jedan ambiciozni projekt, posvećen slavnim "bagel" pecivima te slasnim jelima s hlapom

Ako se i vama učinilo da se na zagrebačkoj gastronomskoj sceni sve više počinje pričati o bagel pecivima, bili ste u pravu. I dok svijet, na čelu s New Yorkom, već odavno uživa u ovom proizvodu, Hrvati ga tek trebaju otkriti. Kako sada stvari stoje, čovjek koji će se za to pobrinuti jest Marin Medak, uspješni ugostitelj poznat po restoranima Rougemarin, Xató i mnogim drugim zanimljivim projektima, a koji je jučer u samom centru grada otvorio Bagel & Lobster Barr. Adresa Jurišićeva 2A je već otprije poznata ljubiteljima dobrog zalogaja, budući da se ondje donedavno nalazio Tacos & Burger Barr, koji je Medak pokrenuo s Tvrtkom Šakotom.

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 1)

No, otvaranjem Rougemarin Cityja u Petrinjskoj, Medak zaključuje kako nema potrebe za dva mjesta s burgerima i počinje razvijati drugačiju priču. Nakon što smo posjetili njihov proizvodni pogon i probali apsolutno sve što imaju u ponudi, možemo reći samo jedno - Zagreb je potencijalno dobio jedno od zanimljivijih mjesta u posljednjih nekoliko sezona, a znamo da konkurencija nije bila blaga. No, o čemu se točno radi?

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 2)

Bagel (pecivo s rupom) ima optimalan omjer proteina i ugljikohidrata s jako malo masnoća i manje kalorija od čaše jogurta. Bagel pecivo datira iz 17. stoljeća iz srednje Europe, a svoju najveću popularnost trenutno ima u Sjevernoj Americi. U Bagel & Lobsteru Barru se provelo mjesec dana isprobavajući razne recepture za bagelove dok se nije pronašao idealan recept; u svom zamjesu koriste mješavinu od dva vrhunska brašna s visokim udjelom proteina (13%) i vlastiti prirodni kvas od grožđa i integralnog brašna što bagel pecivima daje jedinstveni okus i aromu.

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 3)

Peciva se rade na tradicionalan način što podrazumijeva ručno motanje i kuhanje u vodi prije pečenja, zbog čega imaju specifičnu strukturu i koricu. Zbog svoje pristupačne cijene i vrhunskih sastojaka bagel je idealan doručak sam za sebe ili s nekim od namaza, a može biti i cjelovit obrok ovisno o vrsti priloga i punjenja. Bagel peciva mogu biti posipana s makom, soli, sezamom, češnjakom, lukom i drugim začinima.

U Bagel & Lobster Barru dio jelovnika posvećen je doručku s bagel pecivima i jednostavnim namazima kao što su maslac, sir, namaz od lososa ili na primjer kajgana s hrskavim špekom. Za ručak i večeru nude klasičnu varijantu bagel peciva s creme fraiche sirom i mariniranim lososom s citrusima, ali i neke druge opcije bagel sendviča kao što su roastbeef sa zapečenom brokulom i cheddar sirom, zatim prosciutto cotto & brie sir sa chutneyem od kruške i grožđica (naš favorit!), te vege verzija s mozzarellom i povrćem.

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 4)

Također, bagel peciva mogu se kupiti i sama po iznimno povoljnoj cijeni, a postoji i take out opciju. Osim bagel peciva u ponudi je i lobster, odnosno hlap te jela od hlapa. Prateći street food filozofiju koja ih je vodila tijekom stvaranja koncepta za Bagel & Lobster Barr, osim cijelog hlapa s grilla (kamado joe grilla) u ponudi se mogu pronaći i jela od hlapa, kao što su klasični lobster roll u domaćem brioche pecivu s japanskom majonezom i bisque maslacem, te kroketi od hlapa, riže i mozzarelle di bufala s tapenadom od maslina i japanskom majonezom. Nude još i Lobster bisque, odnosno gustu  kremastu juhu od pečenih glava hlapa kuhanih na kokosovom mlijeku s korjenastim povrćem i rajčicama. Ono što vam na kraju cijele priče možemo reći jest samo to da što god prvo odaberete probati, sigurno nećete pogriješiti!

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 5)

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 6)

Probali smo sve iz Bagel & Lobster Barra - novog mjesta u Zagrebu koje morate posjetiti! (фото 7)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više