Search

Provjerili smo je li Franko's zbilja najbolja pizzerija u gradu

Provjerili smo je li Franko's zbilja najbolja pizzerija u gradu

Noviteti na Branimirovoj

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Franko's

Svoj su restoran na Branimirovoj otvorili tek prije nekoliko mjeseci, u ožujku ove godine, pa brzinski postali ona jedna pizzerija o kojoj svi pričaju i čije pizze svi žele isprobati. S razlogom, jer u Frankosu se danas uživa u, usudili bismo se reći, najboljim pizzama u gradu.

Isprobali smo ih nekoliko, a uvijek nas iznova posebno oduševi klasik, Margherita koju pripremaju s mozzarellom Fior di latte i grana padanom, kvalitetnom rajčicom, svježim bosiljkom, a završavaju finim maslinovim uljem. Tek nekoliko sastojaka, izraženi, a jednostavni okusi, fantastično prozračno tijesto, proljeće, ljeto i jesen u istom zalogaju. Njihova pizza nije teška, a zasitit će vas, složena je okusima, a ništa vam neće ispasti s kriške dok je još vruću pokušavate dohvatiti s tanjura.

Provjerili smo je li Franko's zbilja najbolja pizzerija u gradu (фото 1)

Da bi stvar bila još malo bolja, Franko's je ovih dana meni obogatio s dvije nove pizze, kao stvorene za hladnije dane. Bivolja mozzarella u kombinaciji s trganom svinjetinom i karameliziranim lučicama sjajan je odabir za sve one koji vole bogate mesne pizze istih takvih okusa, dok je pizza "Deep in the Woods", u kojoj je ekipa iz Frankosa spojila vrganje, tartufe i dimljene obraze crne slavonske svinje, kombinacija u kojoj će uživati gurmani i, svakako, ljubitelji tartufa.

Obje dolaze u napoletana i romana varijanti, raskošnih mirisa i okusa i, primijetit ćete već na prvu, pripremljene s posebnom pažnjom, od odabira sastojaka do samog pečenja.

Provjerili smo je li Franko's zbilja najbolja pizzerija u gradu (фото 2)

Uz pizze, u Frankosu možete uživati i u sjajnim, osvježavajućim koktelima na bazi likera od, primjerice, bazge, a tu je i odlična ponuda vina, posebna selekcija viskija te piva. Pri svakom dolasku oduševljeni ostajemo i modernim interijerom koji, iako nešto drugačiji od klasičnih uređenja pizzerija u gradu, stvara posebnu atmosferu za uživanje u vrhunskim pizzama. I to je to, više nam zbilja nije ni potrebno.

Franko's za sada, pitate li nas, definitivno stoji pri vrhu ljestvice kada je u pitanju zbilja kvalitetna pizza u Zagrebu. Lokacija nešto izvan centra grada ne stvara im baš nikakav problem, a od svojih su početaka ostali vjerni vlastitom stilu i kvaliteti. Vraćamo se prvom prilikom!

Provjerili smo je li Franko's zbilja najbolja pizzerija u gradu (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više