Search

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak

Fini jutarnji zalogaji


Image: Doris Fatur

U trećem nastavku Frühstück Toura posjetili smo Cantinu i Meet Miu

Ako niste još upoznati s Frühstück Tourom, pokušat ćemo u par rečenica objasniti o čemu se radi i koji nam je cilj. Svi znamo da je doručak najbitniji obrok u danu. Zagrepčanci još uvijek nemaju naviku doručkovati vani, a ponekad ga i preskoče. Dosta često i na silu, a mnogi samo zaliju kavom svoj prazan želudac. Prije više od mjesec dana, zajedno s našim partnerom Büro 24/7, pokrenuli smo novi projekt i krenuli u potragu za najfinijim doručcima u gradu. Nakon malo njuškanja iznenadili smo se koliko ih ima i koliko su zapravo dobri. Posljednja dva puta obišli smo Otto & Frank, Koricu, Njummy i Rocket Burger Grill, a sad je vrijeme da posjetimo iduća dva doručkovališta.

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 1)

U čarobni ambijent Cantine na Iblerovom trgu uveo nas je vrlo simpatični gazda Andrej. Kako je Cantina talijanski restić, prostorom restorana širila se fina i lagana talijanska glazba. Pogled na otvorenu kuhinju otkriva nasmijana lica kuhara koji nam s užitkom pripremaju jutarnje zalogaje. Porcije su ozbiljne, s velikim lijepim osmijehom konobara još ljepše servirane na stol. Kao što smo i očekivali od jednog talijanskog restorana, kava je bila izvrsna. Osim sokova koje sami cijede, kušali smo i prirodne sokove talijanskih dobavljača. Mići se posebno svidio Merry Berry od jabuke, bobičastog voća i banane, a dobar joj je bio i Sunriser od jabuke, naranče i mrkve. Posebnost okusa hrane u Cantini čine njihovi sastojci koji se pomno biraju, većinu čak i uvozi iz Italije jer ih nije lako za naći u Hrvatskoj.

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 2)

Od četiri jela koja smo kušali, čak su tri bila bez mesa, stoga ako ste vegetarijanac ovo je definitivno mjesto gdje ćete sigurno naći nešto za sebe. Pancetta Sole, osim što je puna finih sastojaka poput jaja na oko, hrskave pancete, mix salata i domaćeg dresinga, jedinstvenog je okusa, pošto domaću ciabattu po posebnoj recepturi oni peku sami. Kušali smo i vege varijantu pod imenom Barchetta s kajganom s bijelim i smeđim šampinjonima, mix salata i domaćim dresingom. Jako fino!

Ako ste ljubitelji slatkih doručaka ili deserta nakon doručka, obavezno probajte crostatu od čokolade ili limuna. Dok je phillipe uživao u limunastoj, mića i Oberon davili su se u čokoladnoj. Osim Crostate kušati možete naravno i tiramisu i profiterole. Pozvani smo da se vratimo i kušamo neke druge specijalitete poput Gamberetti salate, Aglio E Oglio Gamberi Paste, Salamone Carbonara Paste ili pak Polpete In Salsa Marinara. Andrej nam je na kraju spomenuo da postoji Cantina i u Avenue Mallu te kako i tamo poslužuju identične doručke. Otkrio nam je kako imaju i veliku ponudu ne samo talijanskih vina te da ima i onih koji dan vole započeti pjenušcem ili caffe corretom (smijeh).

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 3)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 4)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 5)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 6)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 7)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 8)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 9)

Par dana nakon Cantine slijedila je Meet Mia. Neki je smatraju slastičarnicom, ali mi smo se vrlo ugodno iznenadili što se sve za doručak nudi. Iako imaju lijepu natkrivenu terasu, pobjegli smo u cosy interijer vrlo umirujućih plavih i sivih tonova tapeciranog namještaja i zidova u kombinaciji s bakrom u dekoru i velikim lijepim lusterima. Prostrana staklena vitrina nudila je obilje šarenih kolača, ali smo degustaciju ostavili za neki drugi put.

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 10)

Mića je naručila kavu koja je bila vrlo fina, dok je phillipe vapio za svojim prvim jutarnjim sokom. Cijeđena naranča je bila posebno slatka i sočna. Naranče koje cijede, domaće su i stižu s nekog otoka, zaboravili smo s kojeg. Tople preporuke jer ovo je definitivno bila najukusnija i najslađa cijeđena naranča koju smo do sada kušali.

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 11)

Vrlo lijepo servirana hrana na velikim bijelim tanjurima izgledala je spektakularno. phillipeu se najviše svidjela vege varijanta doručka. Bio je to bagel s pestom, mozzarellom i rajčicama. Mića i Oberon guštali su brioche s brie sirom, pršutom i cherry rajčicama te croissant s purećom šunkom, sirom i hrenom. Porky sendvič možemo reći da je nešto najposebnije što smo kušali, ponajviše radi kombinacije marinirane svinjetina s umakom od senfa, meda i naranče priložene u fino domaće pecivo. Kušali smo i slani brioche sa špinatom i sirom i drugi koji je samo sa sirom. Oba su bila vrlo fina. Za desert ponuđena su bila dva croissanta. Čokoladni je bio vrlo fin, ali s kremom od vanilije i džemom od malina, eh taj je posebna priča. Ne samo da je izgledom spektakularan, već je bio i vrlo ukusan, a saznali smo da je omiljen i među gostima lokala. Od ideje do receptura preko vizualnog identiteta do packaginga, Meet Mia je odrađena vrhunski i sa stilom. Mi smo oduševljeni. Meet Mia ima doručak koji morate kušati.

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 12)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 13)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 14)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 15)

Provjerili smo što Cantina i Meet Mia nude za doručak (фото 16)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više