Search

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće

Svoja vrata službeno otvaraju sutra, u četvrtak 10. svibnja


Image: Senja Vild

Već na sam naziv restorana nismo mogli ne reagirati, a kada smo doznali koja ekipa zapravo stoji iza ovog novog zagrebačkog gastro koncepta, odlučili smo ganjati cijelu priču do kraja, jer po svemu što smo otkrili čini se kako bi hrvatska metropola mogla postati jača za jedan ambiciozan, ali nimalo pretenciozan bistro zvučnog imena Beštija...

Ako se pitate koja bi to poveznica bila između popularnog hvarskog burger bara Flying Pig i sada novog zagrebačkog bistroa Beštija, koji službeno sutra, u četvrtak, 10. svibnja otvara svoja vrata, onda je to simpatični trojac koji stoji iza oba gastro projekta. Oni su Maja B. Grabić, Anto Grabić, osnivači koje su svoje snage udružili s partnerom Martinom Vajdom, ujedno sada i voditeljem Beštije. Ono što im je svima zajedničko jest da strast prema hrani nose još iz obitelji, koja je kroz sve ovo vrijeme samo rasla, i nikada se nije smanjivala, kazao mi je odmah simpatični Martin na početku našeg susreta. Iako je otvaranje otočnog restorana s premisom uspjeha bilo zapravo vrlo kompleksno, posebice cijela filozofija koju bi trebali prepoznati kako lokalci, a još više turisti, već samim pogledom na Trip Advisor vidjet ćete da su u tome itekako uspjeli i pritom bili prilično, kako ističu, izdržljivi i s jasnom vizijom. Naime, kvalitetu je prilično teško izgraditi s obzirom na otočke resurse, ali još teže nekako i održati, no oni su svoj model pronašli, a kada su ga ustabilili odlučili su krenuti dalje. Naravno, u gastro smjeru, samo na drugoj lokaciji. 

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 1)

Svoj način rada, svoja iskustva, ljubav prema hrani koju imaju itekako puno, sada će u sklopu posve novog koncepta predstaviti i Zagrepčanima i svima onima koji se u Zagrebu nađu. Kako ga vole sami nazvati, u pitanju je casual bistro, ali s vrlo ambicioznim odnosom prema namirnicama, ali i cijeloj gastro ponudi koju planiraju servirati. Koncept koji su nam kratko predstavili naglasak stavlja na svježe namirnice, ribu koja nije toliko zastupljena u restoranima, ali i mesnim zalogajima s obzirom na to da su jako ponosni na svog uzgajivača krava iz Drniša u kojeg, kada je meso u pitanju, itekako imaju povjerenja. Tako će se na meniju moći naći mladi kozlić, trgana janjetina, a puno računa vodili si i o izboru piva. U Beštiji ćete moći kušati i najkvalitetnija domaća craft piva dok će se vinska lista, posve logično, temeljiti uglavnom na cijenjenim hvarskim vinima, ali i još nekima iz regije. 

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 2)

Otkrivaju i kako će Beštija u početku, odnosno do jeseni raditi samo brunch i ručak s obzirom na sezonu koju moraju odraditi u Jelsi, točnije spomenutom Flying Pigu. No, to je samo početak ove cijele zagrebačke gastro štorije u njihovoj izvedbi jer bi se onda nekada cijela ponuda trebala proširiti i na večeru. Da u Beštiji nije samo naglasak na hrani govori i sjajno uređeni interijer bistroa koji su osmislili i oplemenili oni sami. Bilo je puno posla, ali rezultat je točno onakav kakav su željeli posteći. Neopterećeno, prozračno, kombinacija urbanog i elegancije koja u cijelom konceptu funkcionira vrlo skladno, rekla bih i pomalo chic. Riječ je o prostoru koji se vizualno dijeli u dvije zone u kojima dominira drvo, crni detalji, rasvjetna tijela, ali i betonski zidovi s patinom koje nerijetko vezujemo uz industrijski stil. Neizostavan detalj je i vrlo trendy noenski natpis s nazivom samog Bistroa koji vam neće moći promaknuti. 

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 3)

Dobar potez je što u pitanju nisu klasični prozori nego oni u obliku pomičnih staklenih stijena s obzirom na to da prirodno svjetlo dolazi samo s jedne strane, pa osim što ga neće nedostajati, stvoren je dojam spajanja interijera i eksterijera. Iako se Beštija nalazi u samom centru grada, na adresi Masarykova 11, dopast će vam se moment da je to u biti prolaz, dvorišni dio koji osigurava svojevrsni odmak od gradske vreve i užurbanosti. Za kraj, ono što mi još ističu kao bitno jest da su svjesni kako je Zagreb nakrcan raznim lokalima koji svi nalikuju jedni na druge, a da se oni namjeravaju izdvojiti svojom kvalitetom, radom, strasti prema onome što rade jer da je to jedina garancija za uspjeh iz njihovog dosadašnjeg iskustva. Jedino što sada i vama i nama preostaje jest da se zaputite u Beštiju i sami donesete svoj sud. Mislim da se nećete razočarati. 

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 4)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 5)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 6)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 7)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 8)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 9)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 10)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 11)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 12)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 13)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 14)

Prvi smo ušetali u novi zagrebački bistro Beštija! Po svemu što smo doznali i vidjeli djeluje prilično obećavajuće (фото 15)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više