Search

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku \"craft\" pekarnicu Korica

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica

... koja idući tjedan otvara službeno svoja vrata


Image: John Pavlish

Na adresi Preradovićeva 39, idući tjedan svoja vrata otvara prva zagrebačka majstorska pekarnica prigodnog i upečatljivog imena - Korica

"Smatramo da je pravi kruh onaj koji nije pokvaren aditivima i nepotrebnim mehaničkim tretiranjem. Za nas se dobar kruh sastoji samo od brašna, vode, kvasca, soli i naravno, vremena." kazala nam je Ivana Urem Marohnić, vlasnica Korice, prve majstorske (craft) pekarnice u Zagrebu, koja svoja vrata službeno otvara idući tjedan, na adresi Preradovićeva 39. Prije svega, ističe kako rade pravi kruh i to koristeći samo tradicionalne sastojke, metode i vještine - i ništa više.

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 1)

"Trudimo se razumjeti i prihvatiti. Tretiramo svoje kupce, suradnike i zaposlenike onako kako želimo biti tretirani - kao jedinstvene i vrijedne individualce koji zaslužuju najbolje." nastavlja uzbuđeno Ivana, a kako i ne bi bila uzbuđena s obzirom na to da je riječ o projektu koji pokreće iz srca i u njegov razvoj i pokretanje je uložila puno vremena i truda.

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 2)

Kada kaže "pravi kruh" koji će se dakako moći u Korici i kupiti, misli prije svega na kruh koji nije obasipan aditivima ili mehaničkim tretiranjima za koje koje smatra da su apsolutno nepotrebni. Naime, Korica je prije svega mjesto koje poštuje i slijedi majstorski način pečenja kruha, dok su kruh i peciva unutar asortimana inspirirani tradicionalnim tehnikama i klasičnim okusima.

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 3)

"Svi proizvodi se izrađuju ručno, autentičnim metodama pripreme. Dakle, korištenjem kvasca ili divljeg kvasca u kombinaciji s onim industrijskim i naravno, indirektnom metodom pripreme uz korištenje prirodnih sastojaka vrhunske kvalitete koliko god to bude moguće" objašnjava Ivana te nadodaje kako na bogatstvo okusa i teksture pekarskih proizvoda utječe i bitan faktor, a to je tijesto koje u slučaju Korice provodi i do 48 sati fermentirajući i razvijajući se prije samog pečenja, što je ujedno i garancija visokokvalitetnom proizvodu.

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 4)

"Ukratko, naša misija je ponovno predstaviti pravi dobar kruh u Zagrebu" ističe te govori kako smatra da će ljudi koji traže kvalitetu i koji cijene autentičnost biti i spremni platiti nešto više na luksuzan proizvod. Prema Ivaninim riječima, Korica će tako ponuditi malen i pristupačan luksuz. "Ono što je još specifično jest da će Korica osim majstorskog i superfinog proizvoda, uz činjenicu da se i sama proizvodnja odvija na spomenutoj lokaciji gdje će se i prodavati, biti i uslužni segment u kojem će se uz dobru kavu proizvodi u ugodnom ambijentu moći i konzumirati" naglasila je vlasnica koja ukazuje da je ovakav tip artisanskih pekarnica već uobičajen i sveprisutan u inozemstvu, ali kod nas još uvijek nepostojeći s obzirom na sveprisutnost veliki pekarskih lanaca. 

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 5)

Osim sočnog peciva, kruha i ostalih pekarskih delicija i slastica kakve još u Zagrebu niste imali prilike probati, Korica se može pohvaliti i prigodnim modernim, minimalističkim interijerom koji je sjajno usklađen sa cijelom idejom projekta, a u kojem ćete se osjećati dobrodošlo i poželjno. Inače, uređenje artisankse pekarnice Korica potpisuje ekipa iz studija Diorama, a brending beogradska Metaklinika. I naravno, ne zaboravite da od idućeg tjedna imate novo mjesto u gradu na koje ćete se sigurno "navući".

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 6)

Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više