Search

Pupitres - prvi boutique vinske kulture u Hrvatskoj

Pupitres - prvi boutique vinske kulture u Hrvatskoj

Novost na vinskoj sceni


Image: PR

Sve što željeli znati o vinu sada možete naučiti kroz projekt Jelene Šimić Valentić

Pupitres (u prijevodu s francuskog - izraz za konstruirane stalke za šampanjce u čije se otvore, pod kutom od 30 stupnjeva, postavljaju grla boce kako bi se u njih spustio talog) je posvećen razvoju održive kulture vina. Riječ je o inspirativnom boutiqueu vinske kulture, koji svojim klijentima i korisnicima pruža usluge koncentrirane na vino, vinarstvo, različitu paletu usluga vezanu uz vino, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, strateški razvoj i obrazovanje. Tako ćete u Pupitresu moći zatražiti vinske konzultantske usluge, kao i usluge stručnih treninga, kontinuiranog savjetovanja i praćenja uspješnosti u poslovanju te održavanje reputacije na tržištu, savjetovanja u uspostavljanju vinskog bara, pripreme vinske karte, obuku osoblja i voditelja vinskog bara, te druge savjetodavne i obrazovne programe prilagođene potrebama prvenstveno poslovnih klijenata.

Jelena Šimić Valentić

 

Osim ponude za poslovne klijente, Pupitres će nuditi i niz ekskluzivnih usluga, koje su posebno osmišljene kako bi se provodile u okružju doma privatnih klijenata. Riječ je o uslugama kućne vinske škole i wine & cheese partyja, kao i usluga "sommelier u vašem domu", koja iskustvo večere u ekskluzivnom restoranu donosi unutar vaša četiri zida.

Posebno su interesantni obrazovni programi za građanstvo čiji je cilj širenje održive vinske kulture i razvijanje kroz Vinske škole Jelene Šimić Valentić. Prva takva škola održala se prije nekoliko dana u zagrebačkom Velvetu i naišla na odličan odaziv. Jelena Šimić Valentić kroz program Vinske škole prenosi znanje o vinu i želi podijeliti kulturu vina s entuzijastima i znatiželjnicima koji su voljni uložiti vrijeme i trud kako bi produbili vlastito razumijevanje i uživanje u vinu. Temeljni program osmišljen je kao zaokružena cjelina osnovne edukacije podijeljene u tri tematska druženja na kojima sudjeluje dvadesetak polaznika.

Pupitres

Vinska škola kroz enološko putovanje otvara vrata u svijet vina, vinogradarstva i vinove loze kroz upoznavanje popularnih vinskih sorti, njihovih mirisa i okusa, stilova vina, pravilnog rukovanja s bocom, otvaranje, dekantiranje i skladištenje vina te degustaciju i vinsku analizu. Bitan dio vinske kulture zacijelo je i upoznavanje vinskog bontona i vinskog rječnika, metode degustacije vina, vježbanje i prepoznavanje vinskih aroma. Nakon stečenih osnovnih znanja i vještina, škola pruža i izazove profesionalne organoleptičke analize putem radionice, te savjete kako sljubiti hranu i vino te odabrati pravo vino za svaku prigodu.

Sljedeća vinska škola na rasporedu je 25 i 26. rujna, a više informacija možete potražiti na Pupitres Facebook stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više