Search

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu

Tekst: BURO.


Ako smo nešto utvrdili tijekom perioda koji smo proveli zatvoreni, to je da se u svima nama pomalo krije Jamie Oliver. Sve što nam je bilo potrebno je slobodno vrijeme, nešto koncentracije i slabi živci koje smo smirivali mikserom i zagrijanom pećnicom. Pa zašto ne biste dodatno izbrusili svoje kulinarske sposobnosti? London je prijestolnica, između ostalog, poznata i po nevjerojatnom broju genijalnih restorana pa kao takav predstavlja idealnu početnu točku kada je gastronomija u pitanju. U tom gradu je zastupljena svaka svjetska kuhinja i vrlo je lako „obići zemlju“ kroz okuse. Budući da su putovanja još uvijek u kategoriji „teško i komplicirano“, predlažemo da naručite ove zbirke recepata, radi se o knjigama u kojima su ukoričeni recepti najboljih londonskih restorana. Uživajte!

BIG MAMMA CUCINA POPOLARE: CONTEMPORARY ITALIAN RECIPES

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 1)

Velike su šanse da ste već tisuću puta dosad vidjeli interijer restorana Circolo Popolare na svom Instagram feedu, jer se radi o jednom od najpopularnijih restorana talijanske kuhinje u Londonu gdje je jednako pažnje posvećeno i interijeru i specijalitetima. Restoranska grupacija Big Mamma Group krupnim koracima grabi naprijed, a jedan od koraka je i zbirka koja sadrži 120 recepata od klasika kao što je rižoto alla Milanese i Tiramisu, do modernih kreacija kao što je „Burrata Flower Power“ ili kolač „Double Choco Love“. Ako volite talijansku kulturu i hranu, ova knjiga se obavezno mora naći na vašoj polici.

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 2)

RIVER CAFE 30

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 3)

River Café je jedno od onih mjesta koje je već godinama pri vrhu liste odličnih restorana u Londonu koje morate obići. Radi se o nepretencioznom pristupu talijanskoj kuhinji, a kako bi proslavili 30 godina uspješnog poslovanja odlučili su da najbolje recepte pretoče u knjigu. Između ostalog tu su step by step uputstva za jela kao što su: Panzanella, Ravioli with Ricotta, Risotto with Porcini, Chocolate Nemesis... Zvuči kao poezija, zar ne? Pored recepata u knjizi ćete pronaći neobjavljene arhivske snimke iz restorana i kuhinje.

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 4)

MORO: THE COOKBOOK

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 5)

Omiljeno mjesto hedonista, restoran Moro, proslavio je 20 godina postojanja na zahtjevnoj londonskoj food sceni. Njihova knjiga recepata je zapravo kolekcija specijaliteta iz Španjolske i Afrike, što je zapravo presjek smjelih ukusa koje nude u restoranu. Od paelle do salate s bakalarom, ovdje ćete pronaći odlične ideje za kulinarske eksperimente.

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 6)

JIKONI: PROUDLY INAUTHENTIC RECIPES FROM AN IMMIGRANT KITCHEN

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 7)

Ovo je već druga knjiga recepata iza koje stoji Ravinder Bhogal. Ona vodi kuhinju Jikoni restorana, gdje je stekla vojsku fanova zahvaljujući svojoj sposobnosti da spoji različite okuse. Ravinder je rođena u Keniji, roditelji su joj Indijci, a još kao dijete se preselila u London. Njen stil u kuhinji je kombinacija svih tih utjecaja. Kroz jela ka što su ljuta salata s patlidžanom i kikirikijem i kokice od karfiola ona priča priče iz svoje prošlosti i ilustrira snažne veze između ljudi, mjesta, identiteta i hrane.

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 8)

CLARIDGE’S: THE COOKBOOK

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 9)

Restoran hotela Claridges već je dugo vremena institucija kada je u pitanju gastro scena Londona pa ova knjiga recepata zaslužuje istaknuto mjesto na svačijoj polici. Među receptima ćete pronaći neke od najpopularnijih jela koja se tamo služe, kao što su pita s piletinom i legendarni rižoto s jastogom. Ali sadrži i kompleksnije recepte za prave gurmane kao što su salata s dimljenom patkom i gratinirani makaroni s tartufima. A kad se osjećate inspirirano, možete pokušati napraviti marshmallow kolač s malinama. I vaša kuhinja može, zahvaljujući ovoj zbirci, imati pet zvjezdica.

Putujemo kroz okuse: ovo su najbolje knjige s receptima iz poznatih restorana u Londonu (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više