Traži

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije

Slastičarnica Kaokakao


Fotografija: promo

U šarmantnom Voloskom krajem prošle godine otvorila se jednako toliko šarmantna slastičarnica Kaokakao i u vrlo kratkom roku postala jedno od omiljenih mjesta tog kraja...

Ribarsko mjesto starih zbijenih kuća s dva svjetionika prvi se puta spominje 1543. godine, ali je daleko starije. Nekad je predstavljalo luku obližnjeg Kastva, a danas je mjestašce poznato po sportu i "daskašima". Zanimljivo je ovu slatku priču iz Voloskog, udaljenog svega kilometar od centra Opatije, započeti s nekoliko činjenica iz povijesnih udžbenika. Pogotovo kad je drevno mjestašce krajem prošle godine dobilo slastičarnicu zbog koje ga se ponovno spominje, nekoliko stoljeća kasnije i malo drugačijim putevima, onim medijskim. I to često, jer mala slastičarnica Kaokakao osvojila je publiku svojim vrhunskim recepturama slastica koje potpisuje Anja Žulić i njezin mali tim pomoćnika.

U ponudi su kolači i torte te maleni slatki francuski užici poput eklera, macarona, a ponuda će se s vremenom širiti. Slastičarnica prati trendove zdrave hrane i sastojaka tako da se slastice pripremaju od najfinije belgijske čokolade, kvalitetnog vrhnja, maslaca, finih začina i sezonskih namirnica na kojima se ponuda bazira i prema kojima se mijenja. Ovdje se ideja spoja tradicionalnih receptura sa suvremenim smjerovima slastičarstva smatra dobitnom kombinacijom. A ljubiteljima kvalitetnog slatkog okusa se očito sviđa jer kažu gosti da je ovo mjesto koje se ne zaobilazi.

Prostor je malen, ali šarmantno uređen s laganim prizvukom romantičnih detalja i svijetlih tonova. Ukoliko se nađete u blizini Opatije, a sve nas put kad-tad tamo i odvede, svakako posjetite ovaj simpatični kutak.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više