Search

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije

Slastičarnica Kaokakao


Image: promo

U šarmantnom Voloskom krajem prošle godine otvorila se jednako toliko šarmantna slastičarnica Kaokakao i u vrlo kratkom roku postala jedno od omiljenih mjesta tog kraja...

Ribarsko mjesto starih zbijenih kuća s dva svjetionika prvi se puta spominje 1543. godine, ali je daleko starije. Nekad je predstavljalo luku obližnjeg Kastva, a danas je mjestašce poznato po sportu i "daskašima". Zanimljivo je ovu slatku priču iz Voloskog, udaljenog svega kilometar od centra Opatije, započeti s nekoliko činjenica iz povijesnih udžbenika. Pogotovo kad je drevno mjestašce krajem prošle godine dobilo slastičarnicu zbog koje ga se ponovno spominje, nekoliko stoljeća kasnije i malo drugačijim putevima, onim medijskim. I to često, jer mala slastičarnica Kaokakao osvojila je publiku svojim vrhunskim recepturama slastica koje potpisuje Anja Žulić i njezin mali tim pomoćnika.

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije (фото 1)

U ponudi su kolači i torte te maleni slatki francuski užici poput eklera, macarona, a ponuda će se s vremenom širiti. Slastičarnica prati trendove zdrave hrane i sastojaka tako da se slastice pripremaju od najfinije belgijske čokolade, kvalitetnog vrhnja, maslaca, finih začina i sezonskih namirnica na kojima se ponuda bazira i prema kojima se mijenja. Ovdje se ideja spoja tradicionalnih receptura sa suvremenim smjerovima slastičarstva smatra dobitnom kombinacijom. A ljubiteljima kvalitetnog slatkog okusa se očito sviđa jer kažu gosti da je ovo mjesto koje se ne zaobilazi.

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije (фото 2)

Prostor je malen, ali šarmantno uređen s laganim prizvukom romantičnih detalja i svijetlih tonova. Ukoliko se nađete u blizini Opatije, a sve nas put kad-tad tamo i odvede, svakako posjetite ovaj simpatični kutak.

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije (фото 3)

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije (фото 4)

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije (фото 5)

Raj za sve ljubitelje finih slastica pored Opatije (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više