Search

Recept tjedna: Vruća čokolada s bundevom

Recept tjedna: Vruća čokolada s bundevom

O da, dobro vam jutro!


Image: whatshouldieatforbreakfasttoday.com

Isprobajte ovaj recept za slatki početak dana! Subota je, priuštite si taj doživljaj...

Marta Greber autorica je sjajnog bloga What Should I Eat for Breakfast, i nama je danas poslužila kao inspiracija za doručak. Neka ova subota bude drugačija od ostalih, a vi ju započnite slasnom vrućom čokoladom koja uključuje i bundevu. Možda vam je nešto i ostalo od proteklih tjedana. Recept je u nastavku, a vi se pripremite na nešto jako fino...

Sastojci za 2 šalice:

200g tamne čokolade
1 šalica krema od bundeve
1 žlica kokosovog mlijeka
¼ čajne žličice cimeta
2 čajne žličice sirupa od agave

Zagrijte vodu u manjoj posudi u koju ćete staviti manju zdjelicu s izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagorjeti.

Za kremu od bundeve prvo nasjeckajte bundevu na sitne komadiće i kuhajte ju na pari 15 minuta. Nakon toga ju usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimeta. U smjesu dodajte čokoladu, sirup od agave i žlicu kokosovog ulja i sve zajedno zagrijte u posudi. Autorica predlaže da na kraju dodate listiće svježe mente i servirate s marshmallowsima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više