Search

Recept za hrskavi slatki užitak

Recept za hrskavi slatki užitak

Idealan početak dana

Image: bakerbynature.com

Zašto ne biste dan započeli zobenim keksom s dodatkom lješnjaka i tamne čokolade?

Činjenica je da je jutro ljepše uz miris i okus tek pečenih domaćih keksa, a šalica toplog napitka postaje najbolji prijatelj. Stoga, da vam ovo kišovito jutro učinimo slađim i ljepšim, donosimo vam jedan odličan recept za hrskavi slatki užitak. Keksi se vrlo brzo pripremaju i peku, a tope se u ustima. Ukoliko im ipak odolite, danima se mogu čuvati u staklenim, porculanskim ili limenim kutijama. Stoga, nema druge nego da ovaj recept isprobate kod kuće!

Recept za zobeni keks s dodatkom lješnjaka i tamne čokolade:

150 grama zobenih pahuljica
220 grama integralnog brašna
150 grama maslaca
100 grama šećera
200 grama sitno nasjeckane tamne čokolade
1 jaje
50 grama grožđica
50 grama poprženih sjeckanih lješnjaka
1 vanilin šećer
½ paketića praška za pecivo
na vrh noža soli

Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite lim papirom za pečenje. U posudi mikserom izradite maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenušava, a tada joj dodajte jaje i miksajte još nekoliko minuta. Pripremljenoj smjesi dodajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i vanilin šećer, i miješajte žlicom dok smjesa ne postane glatka. Čokoladu i lješnjake nožem isjeckajte na kockice. Komadići čokolade će se tijekom pečenja lijepo smekšati, a kasnije opet stisnuti kad se keksi ohlade. Lješnjake i čokoladu dodajte smjesi. Rukama oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim. Između kuglica ostavite maleni razmak jer se pri pečenju rašire. Kad se keksi malo zarumene, izvadite ih iz pećnice, čekajte da se ohlade i stvrdnu te ih maknite s lima. Kekse čuvajte u limenoj kutiji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više