Search

Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt

Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt

Botanic Kitchen


Image: Kiwi & Pom

Zanimljiv koncept restorana u sklopu jednog engleskog vrtnog centra oduševio je sve posjetitelje jer se u njemu velika pozornost pridala bilju u samom ambijentu, ali i na posluženom tanjuru

Da nije sve u tome što se jede, nego i gdje se jede, dokazao je britanski dizajnerski studio Kiwi & Pom kreiravši interijer, ne tako davno otvorenog restorana imena Botanic Kitchen. Zanimljiv je to projekt koji je osvanuo u sklopu jednog engleskog vrtnog centra, a koji je odmah prepoznat od strane ljubitelja bilja, ali i ukusnih zalogaja u genijalnom tematskom ambijentu. Cjelokupni koncept bio je veliki pomak, posebice kada je u pitanju restoranski prostor s premisom - kako vrtno, začinsko bilje na licu mjesta uklopiti u atraktivan, ali ukusan tanjur.

Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt (фото 1)

Osim toga, cilj je bio pritom stvoriti svijetao i prostran interijer u kojem će prevladavati prirodni materijali, a koji će se sjajno nadograditi na naglašenu floru koja se može pronaći u baš svakom kutku Botanic Kitchena. Fuzija prirodnog drva, metalnih prozračnih konstrukcija, jarkih, ali nenametljivih printeva u kontekstu detalja na sjedaćim klupama odnosno separeima i zidovima te sveopća bjelina, sjajno su se implementirali u cjelokupnu scenografiju ovog cool mjesta. Kako bi se cijelom interijeru podarila i nota ležernosti, sjedaća mjesta su segmentirana u nekoliko različitih verzija, već spomenuti retro separei, tzv. community stolovi, ali i oni zasebni tek za nekoliko osoba. Obzirom da se radi o malo drukčijem konceptu, poželjno je da po izlasku iz restorana, u dogovoru s osobljem, gosti zaliju i pokoju biljku. 

Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt (фото 2)

Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt (фото 3)Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt (фото 4)Restoran koji je postao i pravi mali botanički vrt (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više