Search

Restoran u koji ćete se morati vratiti

Restoran u koji ćete se morati vratiti

Azur Dubrovnik

Tina Kovačiček


Image: promo

Iako otvoren prošlog lipnja, Azur je vrlo brzo pronašao put do prvog mjesta Trip Advisora

Restorančić Azur u Dubrovniku jedno je od onih mjesta kojem ćete se sigurno vratiti kada ga jednom posjetite. Oduševit će vas njegova jednostavnost i originalnost s naglaskom na odličnu hranu kojoj su najviše pažnje i posvetili. Pomalo sakriven u romantičnim dubrovačkim uličicama, točnije Pobijani 10, mjesto je gdje se susreću Mediteran i Azija. Mediteranska kuhinja s azijskim 'twistom' u nama je odmah probudila glad. Iako otvoren prošlog lipnja, Azur je vrlo brzo pronašao put do prvog mjesta Trip Advisora, a iskustvo i ideja o otvaranju kuhinje ovog tipa došli su inspirirani mnogim putovanjima. Cijeli jelovnik potpisuje njegov vlasnik Vedran Perojević, a bazirao ga je na kombinaciji okusa iz Azije gdje i živi od 2005. te ima restoran od 2010., i našeg Jadrana. Naravno, svježe i najbolje moguće dostupne namirnice su neizostavne. "Naučio sam kuhati kroz međunarodno iskustvo u ugostiteljstvu, gdje sam radio uglavnom kao menadžer restorana, a onda kao takav moraš paziti na sve aspekte, pa i na kuhinju. I polako sam skupljao ideje. I tako u Hrvatskoj, Americi, Nizozemskoj i Kini..." rekao nam je Vedran.

Restoran u koji ćete se morati vratiti (фото 1)

A kako je došlo do ideje o otvaranju ovog tipa restorana baš u Dubrovniku? "Sasvim spontano, kada je brat nazvao i rekao: 'Pakiraj se, našao sam vrhunsku lokaciju! Idemo raditi nešto novo i kreativno'. Zajedno smo smislili koncept da uzmemo najbolje od oba svijeta, a on je smislio slogan Mediterranean Cuisine with an Asian Twist. I tako je nastao Azur; spontano i kreativno sa strašću i željom da se napravi nešto potpuno novo, svježe i originalno."

Restoran u koji ćete se morati vratiti (фото 2)

Na jelovniku ćete pronaći jela poput trokutića punjenih lososom i wasabi umakom sa strane, svježe jadranske kozice s indijskim oraščićima, chilijem i bosiljkom, tunu sa sezamovim uljem, slomljenim indijskim oraščićima, bosiljkom i klicama rotkvice te uz to odabrati neko od pomno odabranih vina hrvatskih proizvođača. S proširenjem cijelog restorana koje će se dogoditi kroz mjesec dana širit će se i baza jelovnika u koji kako Vedran kaže "uvijek ubacuju nešto novo kako bi ostali zanimljivi".

Restoran u koji ćete se morati vratiti (фото 3)

Ukoliko se ovog ljeta nađete kako lutate Dubrovnikom u potrazi za gastro doživljajem, ovo vam mjesto toplo preporučujemo. Ono što nas posebno veseli je ideja vlasnika da se proširi i u Zagreb. Tako da iščekujemo novu lokaciju.

Restoran u koji ćete se morati vratiti (фото 4)

Restoran u koji ćete se morati vratiti (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više