Traži

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica

Moderna interpretacija hrvatske kuhinje

Urednik: E.G.


Fotografija: PR

Dobro poznata adresa svih ljubitelja vrhunskog gastronomskog iskustva i ove se zime nameće kao nezaobilazno odredište...

Šeficu kuhinje restorana Zinfandel's, Anu Grgić, nije potrebno posebno predstavljati. Svojom kreativnošću i talentom uspijeva održati restoran u samom vrhu gastronomske ponude grada Zagreba. Restoran Zinfandel's se nalazi u sklopu hotela Esplanade, a donosi prepoznatljiv otmjeni ugođaj i vrhunsku uslugu, u kombinaciji s uvijek inovativnim okusima. Već od danas tamo možete kušati poslastice s novog à la carte jelovnika koji predstavlja modernu interpretaciju hrvatske kuhinje. Iz selekcije predjela izdvajamo nježni mousse od guščje jetre poslužen uz kakao te maslac od kruške i medovače, a slijed se nastavlja punjenim jastučićima s vrganjima uz kremu od crnog tartufa i listiće tartufa.

Okuse Mediterana na jelovnik donose fine delicije poput carpaccia od kozica s hrskavim povrćem uz prah od kapara i pjenu od maslinovog ulja, zatim osvježavajuće ledene kamenice u želeu od citrusa sa sušenim nitima tune i prahom od citrusa, dok će okusi mora preplaviti ukusne pupoljke prilikom kušanja školjki sv. Jakova posluženih s morskom salatom i čičokama, a treba spomenuti i marinirani hlap uz pečenu baby mrkvu, hrskavu tapioku te kremu od mrkve. Također, možete probati stari specijalitet teleće brizle, kao i dimljeni goveđi jezik. Za sve koji su u potrazi za krepkom juhom koja će ugrijati duh i tijelo u hladne zimske dane svakako je juha od krumpira i maslina koja se poslužuje uz hrskavi kruh od maslina.

Glavna jela donose fantastični spoj svježe ribe i mesa sa zavodljivim začinima. Na jelovnik je dodan confit od lignji uz bouillabaisse te pjenu i spužvu od palente. Pazeći na zdrave i lagane namirnice, uz poširani bakalar je dodan gel od maslinovog ulja i sladića te hrskavi kelj i prokulice. Uz to, na jelovniku se nalazi odličan file sabljarke koji se poslužuje uz confit od poriluka te aioli, tradicionalni francuski umak, ovaj put od crnog češnjaka - koji nastaje postupkom fermentacije od svježeg češnjaka.

Još jedna delikatesa na novom jelovniku su prsa goluba poslužena uz korijander prah, kremu od ribizla i pastrnjaka. Ljubitelje janjetine i istočnjačkih okusa oduševit će kombinacija mekane lagano kuhane janjeće koljenice poslužene uz hrskavi krumpir i dimljeni patlidžan u za'ataru, tradicionalnoj aromatičnoj mješavini začina koja jelu daje poseban dašak Orijenta. Primamljivi obrazi od iberico svinje uz ulje od vrganja i kombinaciju slatkog kandiranog kestena naprosto tope u ustima, dok slasni USA Striploin s korom od pinjola i ragout od gljiva savršeno upotpunjuje priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Desertni meni uključuje mousse od tonke i cimeta s kestenom i spužvom od lješnjaka. Profinjeni okusi bijele čokolade stapaju se sa sorbetom od višnje i tamnim biskvitom u ovoj slatkoj kombinaciji. Zimsku mediteransku priču upotpunit će pomalo zaboravljeni okus rogača uz pjenu od naranče i mentu, dok se orijentalni okusi ističu u privlačnom voćnom desertu koji osvaja - jabuke uz kadaif, pistacije i mousse od oraha, a cijelu ovu rapsodiju neodoljivih okusa i mirisa savršeno će zaokružiti pomno birana lista vrhunskih desertnih vina.

Za one koji žele isprobati ponešto od svega, sastavljeni su birani tasting jelovnici od četiri, pet i šest sljedova delicija koje objedinjuju i kombiniraju najbolje kombinacije okusa. Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje impresivna lista vrhunskih vina i šampanjaca. Prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više