Traži

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica

Moderna interpretacija hrvatske kuhinje

Urednik: E.G.


Fotografija: PR

Dobro poznata adresa svih ljubitelja vrhunskog gastronomskog iskustva i ove se zime nameće kao nezaobilazno odredište...

Šeficu kuhinje restorana Zinfandel's, Anu Grgić, nije potrebno posebno predstavljati. Svojom kreativnošću i talentom uspijeva održati restoran u samom vrhu gastronomske ponude grada Zagreba. Restoran Zinfandel's se nalazi u sklopu hotela Esplanade, a donosi prepoznatljiv otmjeni ugođaj i vrhunsku uslugu, u kombinaciji s uvijek inovativnim okusima. Već od danas tamo možete kušati poslastice s novog à la carte jelovnika koji predstavlja modernu interpretaciju hrvatske kuhinje. Iz selekcije predjela izdvajamo nježni mousse od guščje jetre poslužen uz kakao te maslac od kruške i medovače, a slijed se nastavlja punjenim jastučićima s vrganjima uz kremu od crnog tartufa i listiće tartufa.

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica (фото 1)

Okuse Mediterana na jelovnik donose fine delicije poput carpaccia od kozica s hrskavim povrćem uz prah od kapara i pjenu od maslinovog ulja, zatim osvježavajuće ledene kamenice u želeu od citrusa sa sušenim nitima tune i prahom od citrusa, dok će okusi mora preplaviti ukusne pupoljke prilikom kušanja školjki sv. Jakova posluženih s morskom salatom i čičokama, a treba spomenuti i marinirani hlap uz pečenu baby mrkvu, hrskavu tapioku te kremu od mrkve. Također, možete probati stari specijalitet teleće brizle, kao i dimljeni goveđi jezik. Za sve koji su u potrazi za krepkom juhom koja će ugrijati duh i tijelo u hladne zimske dane svakako je juha od krumpira i maslina koja se poslužuje uz hrskavi kruh od maslina.

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica (фото 2)

Glavna jela donose fantastični spoj svježe ribe i mesa sa zavodljivim začinima. Na jelovnik je dodan confit od lignji uz bouillabaisse te pjenu i spužvu od palente. Pazeći na zdrave i lagane namirnice, uz poširani bakalar je dodan gel od maslinovog ulja i sladića te hrskavi kelj i prokulice. Uz to, na jelovniku se nalazi odličan file sabljarke koji se poslužuje uz confit od poriluka te aioli, tradicionalni francuski umak, ovaj put od crnog češnjaka - koji nastaje postupkom fermentacije od svježeg češnjaka.

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica (фото 3)

Još jedna delikatesa na novom jelovniku su prsa goluba poslužena uz korijander prah, kremu od ribizla i pastrnjaka. Ljubitelje janjetine i istočnjačkih okusa oduševit će kombinacija mekane lagano kuhane janjeće koljenice poslužene uz hrskavi krumpir i dimljeni patlidžan u za'ataru, tradicionalnoj aromatičnoj mješavini začina koja jelu daje poseban dašak Orijenta. Primamljivi obrazi od iberico svinje uz ulje od vrganja i kombinaciju slatkog kandiranog kestena naprosto tope u ustima, dok slasni USA Striploin s korom od pinjola i ragout od gljiva savršeno upotpunjuje priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica (фото 4)

Desertni meni uključuje mousse od tonke i cimeta s kestenom i spužvom od lješnjaka. Profinjeni okusi bijele čokolade stapaju se sa sorbetom od višnje i tamnim biskvitom u ovoj slatkoj kombinaciji. Zimsku mediteransku priču upotpunit će pomalo zaboravljeni okus rogača uz pjenu od naranče i mentu, dok se orijentalni okusi ističu u privlačnom voćnom desertu koji osvaja - jabuke uz kadaif, pistacije i mousse od oraha, a cijelu ovu rapsodiju neodoljivih okusa i mirisa savršeno će zaokružiti pomno birana lista vrhunskih desertnih vina.

Restoran Zinfandel's najavljuje selekciju novih gurmanskih poslastica (фото 5)

Za one koji žele isprobati ponešto od svega, sastavljeni su birani tasting jelovnici od četiri, pet i šest sljedova delicija koje objedinjuju i kombiniraju najbolje kombinacije okusa. Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje impresivna lista vrhunskih vina i šampanjaca. Prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor