Traži

Ricotta cheesecake s borovnicama jednak je savršenstvu!

Ricotta cheesecake s borovnicama jednak je savršenstvu!

Recept s bloga Cukar


Fotografija: Cukar.hr

U pitanju je jedan savršeni ljetni desert, koji osim što je jako ukusan, ujedno je i osvježavajuć. Nije ga komplicirano pripremiti, a svaka uložena minuta se u konačnici isplati, kako vama, tako i vašim ukućanima. Ako ste po ovim vrućinama za jednu ovakvu slatku akciju, zbog koje nećete požaliti, onda svakako slijedite upute recepta koji vam donosimo u nastavku, a koji smo izvorno pronašli na nama uvijek rado čitanom gastro blogu Cukar...

Sastojci

500 g ricotta sira
korica jednog limuna
sok ½ limuna
sok ½ naranče
70 g šećera
1 vanilin šećer
30 g brašna
prstohvat soli
3 jaja

za premazivanje

50 g pekmeza od borovnica
150 g svježih borovnica
listići mente

Ricotta cheesecake s borovnicama jednak je savršenstvu! (фото 1)

Postupak

U zdjeli izmiješajte ricottu, koricu limuna te sok limuna i naranče. U drugoj posudi izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer. Dodajte mješavinu brašna ricotti pa sve nježno spojite miješajući električnim mikserom na najmanjoj brzini. Na kraju miješajte jedno po jedno jade. Prebacite smjesu u mali kalup za torte (promjera 20 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 50 minuta ili dok torta ne poprimi zlatnu boju, a sredina na dodir postane čvrsta. Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici s odškrinutim vratima dok se ne spusti sobnu temperaturu. Izvadite je oprezno iz kalupa, premažite je pekmezom od borovnica i potom je potpuno ohladite. Prije posluživanja je ukrasite svježim borovnicama.

Ricotta cheesecake s borovnicama jednak je savršenstvu! (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar