Search

Rougemarin je u ponudu uveo hrpu noviteta, znamo kojih 7 morate isprobati

Rougemarin je u ponudu uveo hrpu noviteta, znamo kojih 7 morate isprobati

Što se to ovih dana kuha u Rougemarinu

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Facebook,
Bojan Haron

Dobro nam je poznato kako ekipa iz Rougemarina, jednog od najpoznatijih zagrebačkih restorana, gotovo nikada ne miruje. Zajedno s chefom Marinom Medakom na domaću gastronomsku scenu neprestano izbacuju novitete, a posljednjih nekoliko mjeseci vjerno su radili na novim, još slasnijim projektima. Neke od njih okusili smo i sami te smo vam odlučili otkriti sedam razloga zašto je upravo Rougemarin idealno mjesto za posebnu večeru s najdražima, ali i brzinski ručak preko tjedna.

Rougemarin je u ponudu uveo hrpu noviteta, znamo kojih 7 morate isprobati (фото 1)

Lokal&Bokal

U Rougemarinu vas svake druge srijede očekuje Lokal&Bokal večera. Riječ je o večerama koje nastaju u suradnji s ponajboljim hrvatskim vinarima, a ekipa iz kuhinje zatim ta ista vina uparuje sa svojim slasnim zalogajima. Pet sljedova jela u kombinaciji s pet čaša vina stajat će vas svega 200 kuna po osobi, a jedno od vina u sklopu svake večere možete isprobati ekskluzivno u Rougemarinu i ne postoji u slobodnoj prodaji. Upravo zato, ekipa iz Rougemarina, u sklopu svake večere, uvela je i opciju kupnje određenih boca vina po promotivnim cijenama.

Craft Table

Svaka prva srijeda u mjesecu u Rougemarinu je rezervirana za ljubitelje craft piva. Prošlog smo tjedna tako sudjelovali na Craft Tableu na kojem su gostovali Međimurski Lepi Dečki, pivovara iz Čakovca, a u sklopu iste dečki iz Čakovca spojili su četiri svoja odabrana piva s jelima iz Rougemarinove kuhinje. Na meniju se tako našao sjajan tartar, odličan flank steak, a posebno nas je oduševio fini, kremasti rižoto od taleggio sira s kozicama u panko mrvicama.

Ne moramo ni govoriti kako su se navedena jela divno složila uz uvijek dobro međimursko pivo te koliko nas je razveselila vijest da se jedno od piva posluženih na večeri do kraja mjeseca, nevezano za jela, i dalje može isprobati u Rougemarinu. Cijena degustacijske večere uz piva je 170 kuna po osobi.

Rougemarin je u ponudu uveo hrpu noviteta, znamo kojih 7 morate isprobati (фото 2)

Gin Mirody Bar

Na popisu Rougemarinovih noviteta nalazi se i Gin Mirody Bar večera u sklopu koje možete uživati u tri slijeda hrane i tri gin tonica, a jedna od posebnosti ovakvih druženja uz hranu jest i činjenica da su začini u gin tonicima posebno osmišljeni kako bi se na savršen način sljubili s onima u hrani. Gin večere na rasporedu su svake druge subote.

Tuna carving

Jedan od zanimljivijih noviteta u Rougemarinu svakako su i jela od svježe tune. Jednom tjedno, naime, u restoran stiže svježa tuna iz Jadranskog mora, za vrijeme lovostaja riječ je o tuni iz uzgoja, gdje se zatim odmah obrađuje i u najkraćem mogućem roku stavlja na dnevni meni, objasnili su nam u Rougemarinu. Na njihovom tuna meniju nalaze se tuna steak, tuna burger, poke bowl, tuna tartar i tuna tataki. S tunom se svakog petka bori chef Luka Džamarija, a posebno je zanimljiva činjenica da svi zainteresirani mogu u to doba doći u restoran, učiti pa i pokupiti poneki trik od sada već iskusnog chefa. Novosti o jelima od tune možete pronaći na njihovim društvenim mrežama, Instagram profilu i Facebook stranici.

Rougemarin je u ponudu uveo hrpu noviteta, znamo kojih 7 morate isprobati (фото 3)

Slatki po prirodi

Ljubitelje slastica posebno bi mogla razveseliti ponuda novih slastica bez šećera i brašna. Riječ je, naime, o ponudi koja je najprije uvedena u Rougemarin City, no kako se gostima i više nego svidjela, dvije od tri slastice uvedene su i u stalnu ponudu Bistro Rougemarina.

Svi deserti pripremaju se od lokalnih namirnica, a u ponudi su trenutno medeni lemon tart na bezglutenskoj podlozi od lješnjaka s kremom od limuna i meringom s medom u kojem smo u sklopu Craft večere i sami uživali te za isti imamo samo riječi hvale, te brownie biskvit od bademovog maslaca s flambiranim voćem, marshmallowom s medom i lješnjakom i pjenicom od maslinovog ulja. Brownie je ujedno desert u kojem mogu uživati čak i oni s intolerancijom na gluten jer isti ne sadrži, a u njemu nećete pronaći niti laktozu i šećer. Tu je još i tiramisu s piškotama od rogača, prozračnom kremom od skute i kavom od ječma bez šećera i glutena koji, pitate li nas, također zvuči itekako primamljivo.

Keto Monday

Za sve one koji posebno paze na prehranu i izbjegavaju ugljikohidrate, odlična je vijest da se ponedjeljcima u Rougemarinu poslužuje upravo takva hrana. Tako svaki početak tjedna na njihov meni donosi jela prilagođena KETO načinu ishrane, bogata proteinima i dobrim mastima. Taman za oporavak od vikenda.

Rougemarin je u ponudu uveo hrpu noviteta, znamo kojih 7 morate isprobati (фото 4)

STEAK ME OUT

Da ne bi zapostavili ljubitelje sočnih odrezaka, Rougemarin je od idućeg tjedna odlučio uvesti i STEAK ME OUT večeru u sklopu koje će gostima prezentirati različite rezove mesa te mesne delicije od kojih se već na prvi pogled stvaraju zazubice. Za dodane informacije svakako popratite njihove društvene mreže.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više