Search

RougeMarin pokrenuo seriju večera Lokal&Bokal, imamo nekoliko stvarno dobrih razloga zašto morate biti na idućoj

RougeMarin pokrenuo seriju večera Lokal&Bokal, imamo nekoliko stvarno dobrih razloga zašto morate biti na idućoj

Pet sljedova jela i pet čaša sjajnih vina

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Rougemarin

Jedan od najdugovječnijih, a modernih zagrebačkih restorana pokrenuo je novi projekt u sklopu kojeg gostima nudi večeru od pet sljedova popraćenu s pet različitih sorti vina, od kojih se jedna može isprobati samo kod njih. Nazvali su ga Lokal&Bokal, a prvi je, u suradnji s Badelom, održan ove srijede u njihovom RougeMarin bistrou. Naravno, bili smo tamo.

Na prvoj Lokal&Bokal večeri svi su stolovi bili popunjeni, atmosfera je od samog početka bila više nego ugodna, a osoblje simpatično i dobro raspoloženo. Prije početka, kao uvod, goste je dočekao pozdrav iz kuhinje, maslac sa začinskim biljem i domaćim kruhom, a zatim su krenula stizati jela, jedno bolje od drugog, upakirana u zanimljive i raskošne, a opet klasične RougeMarin okuse. Posebnu pažnju ukrao nam je dodatak voća u svaki od vješto osmišljenih sljedova chefa Marina Medaka i mladog sous chefa Luke Džamarije.

RougeMarin pokrenuo seriju večera Lokal&Bokal, imamo nekoliko stvarno dobrih razloga zašto morate biti na idućoj (фото 1)

Tartar losos, čips od riblje kože i emulzija agruma s crvenim paprom te granny smith jabukama uparen je sa svježim Vezak Chardonnayem, njoki s raguom od divljači i malinama s nešto jačim Korlat Merlotom iz 2015. godine, dok je rižoto s gljivama i flank steakom s koricom od pistacija poslužen uz Korlat Syrah Supreme iz 2012. godine. Sjajan rižoto, odličan steak i fantastičan Syrah, pitate li nas, spoj je kojeg bismo bez puno razmišljanja prozvali favoritom večeri.

Na kraju slanih sljedova dočekala nas je dimljena janjeća koljenica s humusom, borovnicama i kruškama uz Ivan Dolac iz 2011. godine, a odličan trenutak bilo je samo skidanje mesa s kosti koje je kod gotovo svih prisutnih izazvalo uzdah oduševljenja. Na kraju, sladoled od fermentiranog jogurta i marinirane grožđice upareni su s iznenađenjem večeri, Križevačkom Graševinom iz 1991. godine. Divota!

RougeMarin pokrenuo seriju večera Lokal&Bokal, imamo nekoliko stvarno dobrih razloga zašto morate biti na idućoj (фото 2)

Koktel dobrodošlice, pet sjajnih sljedova iz kuhinje chefa Marina Medaka i pet istih takvih čaša vina za svega 200 kuna odličan je value for money i prilika da uživate u kvalitetnoj, s pažnjom pripremljenoj hrani u jednom od, s razlogom, najpopularnijih restorana u Zagrebu. Nama dovoljno da već danas rezerviramo mjesto za idući Lokal&Bokal. Više informacija o projektu i načinu rezervacije svog mjesta na jednoj takvoj večeri potražite na Facebook stranici restorana RougeMarin.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više