Search

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići

U sklopu hotela Delfin

Tekst: E.G.

Image: Rajan Milošević,
PR

Zavirili smo u "Tramonto", novo ime na rovinjskoj gastro sceni koje nudi nešto drugačiji i nužni koncept kvalitetnih restorana na obali

Nepregledna količina osrednjih restorana za turističke mase na obali svaku vijest o nečem novom i drugačijem čini još uzbudljivijom. Posljednje ime koje nam je na taj način privuklo pažnju jest "Tramonto", nedavno otvoren rovinjski restoran u sklopu hotela "Delfin". Najavljivan kao moderni gradski bistro koji Rovinju (i mnogim drugim gradovima) kronično nedostaje, činio se kao projekt koji obećava. I doista, već pri prvom letimičnom pogledu na suvremeno uređen interijer koji potpisuje Liv Baričević, jasno je da ovdje nema mjesta škampima "na kilu", stotinama sjedećih mjesta ili jelovnicima u obliku slika. Kako nam je rekao chef Dario Bionda, "Tramonto" neće ciljati na visoku kuhinju, već na precizne okuse i pravilnu prezentaciju. Jelovnik se sastoji od nekoliko toplih i hladnih predjela, nekoliko glavnih jela i slastica, a mijenja se na tjednoj bazi, ovisno o dostupnosti sezonskih namirnica koje se nabavljaju na tržnici.

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 1)

Naglasak je na domaćim namirnicama koje se ondje nude uz vrhunska domaća vina, dok sam jelovnik Bionda opisuje jednom jedinom riječi- fusion svega što je do sada učio, i to na mjestima poput "Bevande", "Dubravkinog puta", "Bistro Apetita" i drugih. Ističe kako je posebno sretan što je imao veliku kreativnu slobodu i odriješene ruke u slaganju jelovnika. Za razliku od drugih restorana uz more, ovdje je tjestenina domaća, osoblje vrhunski obučeno, a atmosfera točno onoliko opuštena koliko treba biti.

Naravno, sve ovo ne bi značilo previše bez glavne komponente - hrane. Kušali smo nekoliko jela i vrlo brzo zaključili kako se slažemo sa svim onim domaćim i stranim gostima koji su rekli kako će se ovdje svakako vratiti. Za cijenu za koju ćete nekoliko metara dalje dobiti smrznute lignje i krumpir, ovdje možete uživati u fenomenalnim cappellacceima s kunićem, pistacijom i parmezanom, tuna tartaru, steaku od tune, janjećem racku i mnogim drugim delicijama. 


Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 2)


Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 3)

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 4)

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 5)

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 6)

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 7)

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 8)

Rovinj dobio moderni gradski bistro koji ne smijete zaobići (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više