Search

S ovim prefinim kolačem zasladite si vikend

S ovim prefinim kolačem zasladite si vikend

Recept s gastro bloga Ave Dulcis


Image: Ave-dulcis.blogspot.hr

Bezglutenski mrvičasti kolač s bobičastim voćem bit će pravo osvježenje u prvim proljetnim danima i naravno, uz jutarnju kavu

Ako sve navedene sastojke imate kod kuće ovaj kolač ćete složiti ko’ od šale, a ako nemate i trebate ih prethodno nabaviti, gledajte na to kao na investiciju u svoje zdravlje. Ovaj odličan mrvičasti kolač s bobičastim voćem, a koji je ujedno i gluten free, okusom i nema puno razlike od sličnih koji su napravljeni od bijelog brašna, šećera i maslaca. No, ako ste probali neke kolače sa zdravijim sastojcima sigurno ste uvidjeli razliku. Recept u nastavku donosi autorica bloga Ave Dulcis:


Sastojci


Za prhku podlogu potrebno je:

1 šalica zobenih pahuljica
3/4 šalice rižinog brašna
prstohvat himalajske soli
2 žlice sirupa od datulja ili kokosa (možete koristiti i javorov sirup)
1/2 šalice badema ili oraha
1 žličica praška za pecivo
1/2 šalice kokosovog ulja

za nadjev:

250 g smrznutog bobičastog voća
3 žlice kokosovog šećera
1 žlica rižinog brašna
1 mala žličica cimeta

za hrskavi posip:

1/2 šalice zobenih pahuljica
1/4 šalice badema
prstohvat soli
3 velike žlice kokosovog šećera
4 žlice kokosovog ulja

S ovim prefinim kolačem zasladite si vikend (фото 1)

Postupak
Sve sastojke za podlogu stavite u kuhinjski robot  i pulsirajte dok ne dobijete ljepljivu, mrvičastu smjesu. Pravokutni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa utisnite smjesu i poravnajte. Podlogu pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev i posip. Za nadjev promiješajte voće sa šećerom i brašnom te začinite cimetom. Za posip sve sastojke stavite opet u kuhinjski robot i propulsirajte. Kolač izvadite iz pećnice pa po njemu rasporedite voće i lagano ga utisnite, a preko voća razmrvite posip i stavite ponovo na pečenje dodatnih 25 minuta. Kolač dobro ohladite i poslužite.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više