Traži

Salon 5: beogradska lokacija gdje se traži mjesto više

Salon 5: beogradska lokacija gdje se traži mjesto više

Spoj ugodnog restorana i galerije


Fotografija: Nikola i Tamara Stokanović

Gastronomski koncept koji ujedinjuje restoran i galeriju trenutno je najpopularnije beogradsko mjesto, a s time se slaže i Trip Advisor na čijoj se listi našao na broju jedan

Iza ovog inovativnog koncepta stoji Nikola Narančić koji je nakon višegodišnjeg internacionalnog iskustva u gastronomiji i ugostiteljstvu odlučio sredinom prošlog prosinca otvoriti Salon 5 na adresi Avijatičarski trg 5 u beogradskom Zemunu. Želja vlasnika bila je spojiti svoje dvije ljubavi: prema gastronomiji i prema namještaju čiji je strastveni kolekcionar. Prostor se nalazi u stanu na prvom katu zgrade i funkcionira kao restoran te showroom namještaja iz bogate kolekcije vlasnika dok se na zidovima izmjenjuju umjetnička djela brojnih umjetnika.

Salon 5

Prostor je podijeljen u tri cjeline. Prva je lounge dio gdje gosti mogu popiti aperitiv dok čekaju stol ili se podružiti nakon večere, drugi dio mogu rezervirati veća društva za večere ili poslovne sastanke dok je treća prostorija namijenjena manjim i intimnijim druženjima.

Cijeli interijer i atmosfera su iznimno ugodni i posvećeni namjeri da se osjećate kao kod kuće. S obzirom na ovu kućnu atmosferu potrebne su prethodne rezervacije jer prostor ima svega 22 sjedeća mjesta. 

Jela su pripremljena s posebnom pažnjom majstora koja se na žaru mjeri u sekundama. Vlasnici nisu željeli zbunjivati goste kompliciranim jelima već su se odlučili za vrhunski pripremljen jednostavan jelovnik koji će se mijenjati sa sezonama.

Kako i sami poručuju: "Salon ne nudi samo jedinstvenu kuhinjsku alkemiju, već prije svega iskustvo, iskorak u drugačiji svijet." Slažemo se da je ovo definitivno drugačiji pristup posvećen cjelokupnom doživljaju odlaska u restoran, onom kulinarskom, gastronomskom i vizualnom. Mjesto koje svakako posjetite kada se nađete u Beogradu.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor