Search

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj

Cafe u Dvorištu, Piknik i pržionica kave Cogito Coffee

Tina Kovačiček


Image: PR

Dvorište u Ulici Jurja Žerjavića 7/2 mjesto je gdje ćete popiti vrhunsku kavu, uz nju kušati fini mali 'snack' i na kraju naučiti nešto o toj istoj vrhunskoj kavi - sve na jednom mjestu!

I ne zaboravimo na cijeli doživljaj starog zagrebačkog dvorišta u koje se želite zavući i pobjeći od gradske vreve. Pogotovo za sunčanog dana! Vjerujemo da je većina vas posjetila sada već kultni Cafe u Dvorištu, bilo da ste ljubitelj vrhunske kave ili ste uživali u jednoj od programskih večeri; predstavljanju knjige ili koncertu. Sredinom sedmog mjeseca dvorište je dobilo pojačanje u obliku Piknika - mjesta gdje možete probati odlične male zalogaje slanog i slatkog karaktera. Kako nam je ispričao jedan od vlasnika, Matija Powlison Belković: "Cilj Piknika je stvoriti kulturu kvalitetne i zanimljive hrane koja se, tako reći, prirodno nadovezuje na kulturu posjećivanja caffe barova kao što je Cafe u Dvorištu. Takvi koncepti su najrašireniji na Novom Zelandu i u Australiji gdje kava i hrana gotovo uvijek idu zajedno -- ista se kultura razvija i u SAD-u i vezana je uz caffe barove s vrhunskom kavom. Naš cilj je unapređenje naše ponude i usluge, te bazirati našu ponudu na lokalnoj 'ručno rađenoj' proizvodnji. Što je više moguće želimo da naši proizvodi izražavaju ono što mi mislimo da je ukusno i uzbudljivo, te da na taj način unesemo neku dozu zanimljivosti i kreativnosti u svakodnevicu naših gostiju."

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj (фото 1)

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj (фото 2)

Iako na prvu jelovnik Piknika izgleda jednostavno, što je i bila namjera vlasnika, receptura i sastojci su kompleksni te su se razvijali mjesecima. U ponudi su slatke stvari poput veganskih kolačića, muffina, kolača od mrkve, a odnedavno tu je i slani menu. Sastoji se od sezonskih salata te nekoliko sendviča od kojih će neki biti u ponudi cijelo vrijeme dok će neki biti sezonski. Posljednju deliciju tog tipa koju smo ugledali bila je prava jesenska kombinacija: pršut, salama, sir pecorino, ajvar i pečene crvene paprike.

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj (фото 3)

Zahvaljujući idejama i poduzetničkom duhu dvojice Matija (Powlison Belković i Hrkać) nedavno je otvoren i treći prostor unutar iste adrese u Ulici Jurja Žerjavića, pržionica kave Cogito Coffee. Riječ je o prvoj ujedinjenoj proizvodnji i edukacijskom centru vrhunske kave na ovim područjima. Stoga preporučujemo, ukoliko još niste, ovaj zagrebački kutak na zelenom valu nemojte zaobići!

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj (фото 4)

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj (фото 5)

Savršen zagrebački kutak za vrhunsku kavu i fini zalogaj (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više