Search

SHENDeVERË bar u Makedoniji koji okuplja kreativce

SHENDeVERË bar u Makedoniji koji okuplja kreativce

Mjesto za druženje i inspiraciju


Image: buro247.ru

Kako izgleda prostor po mjeri suvremene boemske publike? Odgovor na ovo pitanje ponudili su dizajneri studija Besian Mehmeti Architects u svom novom projektu – SHENDeVERË baru

I odgovor koji se smjestio u mirnom kutku, udaljenom od užurbanog bulevara u centru grada djeluje vrlo privlačno, moderno i prostrano. Tako je skupina kreativaca, umjetnika, pjesnika i glazbenika makedonskog grada Tetova dobila mjesto u kojem će moći razmjenjivati svoje ideje, pokretati projekte, predstavljati svoje radove zainteresiranoj publici i naprosto provoditi vrijeme u ugodnom društvu uz šalicu kave ili čašu vina.  

SHENDeVERË bar u Makedoniji koji okuplja kreativce (фото 1)

Za atmosferu u novom zdanju, osim raznih umjetnika, zaslužan je i topli interijer koji potpisuje arhitektonski studio Besian Mehmeti Architects koji je postojeći prostor zamislio kao dijalog između tamnih tonova sive i tople boje drva koja je korištena i kao element zidne dekoracije i u obliku namještaja, s time da su dizajneri imali na umu usklađenost u tonu drva. Izduženost prostora i svojevrsna stilska uniformnost naglašena je podignutom "pozornicom" koju su dobili s pomoću drvene stepenice, dugačkog drvenog stola koji se proteže duž interijera i paralelnih tankih drvenih panela kojima se postigla posebna akustika u prostoru, kao i osjećaj privatnosti.

Kako prostor ne bi djelovao suviše jednolično stolice u crnoj i bijeloj boji, kao i lampe industrijskog dizajna te veliki zid prebojen u tamnotirkiznu nijansu priskrbile su dozu neočekivanog. Vlasnici SHENDeVERË bara željeli su stanovnicima Tetova darovati mjesto koje će njegovati kulturu, stimulirati njihovu kreativnost i omogućiti ugodna druženja sa zanimljivim ljudima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više