Search

Sketch je vrući londonski koncept

Sketch je vrući londonski koncept

"Tamo gdje ništa nije onako kako izgleda"


Image: sketch.london

Sketch je potpuno kompleksno i jedinstveno mjesto koje se nalazi u luksuznoj londonskoj četvrti Mayfair

Mjesto koje spaja hranu, umjetnost i glazbu proteže se na dva kata u zgradi koja je izgrađena još u 18. stoljeću. Sastoji se od nekoliko različitih prostorija u kojima možete provoditi svoje vrijeme.

Restoran The Gallery trenutno je najzanimljiviji prostor u kojem se svake dvije godine kompletno mijenja interijer. Vrlo eklektičan ružičasti prostor uredio je proslavljeni britanski umjetnik David Shrigley, koji ga je transformirao i objesio svoje originalne crteže po zidovima. Za kulisu interijera pobrinula se Indija Mahdavi, koja je ovo mjesto zamislila kao umjetničko djelo, umirujuće, monokromatski i klasično. Što potpuno pada u vodu kada bacite pogled na ružičasti prostor, počevši od zidova do glomaznog namještaja u buržujskom stilu. Koncept se nastavlja i za stolom, gdje su na keramičko posuđe otisnuti crteži i porukice ovog umjetnika. Ovdje ništa nije onako kako izgleda. Toaleti izgledaju poput velikih bisernih stijena, čiji strop krasi široka paleta jarkih boja. A i konobari su dobili novo ruho specijalno za ovaj projekt, koje je za njih specijalno dizajnirao Richard Nicoll, a inspirirano je vojničkim uniformama. Sketch je vrući londonski koncept (фото 1)

Sketch je vrući londonski koncept (фото 2)

Sketch je vrući londonski koncept (фото 3)

Vlasnik i chef su Francuzi, a dobro znamo da francuska posla podrazumijevaju i dobru kuhinju. U Sketchu je za to odgovoran Pierre Gagnaire, koji je vrlo brzo ovo mjesto svrstao visoko na ljestvicu dobre hrane i pića. Poznat kao kulinarski genij i dva puta nagrađen Michelinovim zvjezdicama ima osebujan, hrabar i maštovit izbor namirnica.

Ako krenete na drugi kat, stepenice će vas povesti do knjižnice The Lecture Room, koja pruža prostranu i opuštajuću atmosferu za koju je zaslužan dizajner interijera Gahban O'Keeffe i ovdje možete okusiti sva jela francuskog majstora. Sofisticiran i ekskluzivan restoran s bogatom vinskom kartom i fantastičnim foie grasom ovu knjižnicu izdvaja od ostalih. 

Sketch je vrući londonski koncept (фото 4)

Sketch je vrući londonski koncept (фото 5)

The Parlour je dio u kojem se svakodnevno služi doručak, a navečer se pretvara u koktel bar. Mjesto je uređeno u stilu Luja VX i ovdje se možete opustiti i isprobati netipične slastice kao i čajeve, a poslije 18 sati The Parlour je rezerviran za koktele. Baš poput pravog starinskog salona, ostavlja nam prostor da odlutamo u doba iz vremena kraljeva. 

Sketch je vrući londonski koncept (фото 6)

Sketch je vrući londonski koncept (фото 7)

The Glade je magična prostorija u kojoj su umjetnici Carolyn Quartermaine i Didier Mahieu stvorili začaranu bajkovitu šumu. Proplanci koji su stvorili decoupage šumu izgledaju realistično u kombinaciji sa suvremenim namještajem. Inspirirani 50-ima i jugom Francuske, umjetnici su stvorili zapanjujuću modernu romantičnu bajku. Idealno mjesto za egzotični popodnevni čaj ili kavu u atmosferi zemlje čudesa. 

Sketch je vrući londonski koncept (фото 8)

Sketch je vrući londonski koncept (фото 9)

U sklopu bogatog gastro koncepta ovaj prostor krije i svoj maleni dućan u kojem možete kupiti keramičko posuđe, knjige ili mirisne svijeće. Osebujan koncept koji svakako treba posjetiti i zaviriti u magičnu bajku koja je prepuna različitih "skica".

Related articles

Buro 24/7 Selection

više