Search

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti

Obožavamo kreativne pojedince čiji radovi dom čine ljepšim mjestom!

Tekst: Lidija Lončarić

Image: Instagram

Lijepo suđe svaki ručak ili večeru diže na još jednu višu razinu. Ono elegantnije biramo za svečanije prilike kada želimo da baš sve bude na svome mjestu, dok velike tanjure često prenamjenjujemo u pladnjeve koji su kao stvoreni za mini zalogaje uz druženje s najdražima. Šalice su pak jedna posve druga kategorija. Obožavamo ih u svim veličinama i uzorcima, a najdraže su nam definitivno one ručno izrađene. Upravo zato, izdvojili smo pet Instagram profila na koje se rado vraćamo u potrazi za novim, još ljepšim od prethodnog, komadom posuđa.

Terra Ceramica

Iza brenda Terra Ceramica stoji Splićanka Tea Radić. Njezino je suđe ručni rad i izrađuje ga od keramike, koristi se sirovom obradom i prirodnim tonovima. Posebnu pažnju privlače šalice na kojima se nalaze zanimljivi, originalni natpisi, a njezini tanjuri zemljanih tonova svako će jelo učiniti još mrvicu primamljivijim. Prilikom jednog razgovora, Tea nam je otkrila kako svojim radovima bježi od blještavila iz izloga trgovina pa zatim stvara nešto potpuno drugačije, minimalistički, ali sa snažnom porukom. Upravo je to ono što nas svaki put iznova natjera da se zaljubimo u njezine radove. Potražiti je možete na različitim sajmovima rukotvorina ili njezine proizvode naručiti online putem društvenih mreža.

 

 

 

Dunja Ignis

Brend Dunja Ignis sve je samo ne običan, a moramo li pogađati, već na prvu mogao bi vas osvojiti fantastičnim motivima oslikanim na ručno rađenim tanjurima. Martina Bilan, koja stoji iza brenda, u svojim radovima spaja keramiku, vezenje, tkanje, fotografiju i alkemiju. Samim time, Martinini su radovi drugačiji od svega što ste do sada vidjeli, maštoviti, pa čak i, usudili bismo se reći, komadi koji tjeraju na promišljanje dok uživate u svojoj prvoj jutarnjoj zdjelici pahuljica ili ispijate treću kavu u danu. Njezine radove možete potražiti u splitskom design storeu Krug.

 

 

 Chia cups

U bespućima Instagrama do sada ste zasigurno barem jednom naletjeli na Chia cups Filipe Sorko. Bivša natjecateljica u kulinarskom showu 3, 2, 1 - kuhaj!, organizatorica sada već velikog broja tajnih večera i velika kreativka Filipa sa svojim dugogodišnjim partnerom Tonijem iz male domaće radionice izbacuje simpatične šalice na točkice, a dozu elegancije dodaje im zlatnim drškama. Svaka je šalica posebna na svoj način i vjerujemo kako je upravo to ono što je nevjerojatnom brzinom osvojilo Instagram populaciju. Šalice dolaze u preslatkom pakiranju i idealan su poklon za najdraže, no zbog popularnosti Filipinih komada, preporučujemo da svoj primjerak naručite što prije, liste čekanja su poprilično dugačke.

 

 

 

Marinski Heartmades

Marina Marinski jedna je od prvih koja je svojim drugačijim, kreativnim suđem osvojila društvene mreže, a jedan pogled na njezine radove i bit će vam sasvim jasno zašto je tome tako. Pamtimo je još iz doba motiva preslatkih djevojčica koje je zatim, osim na suđe, prenijela i na božićne ukrase, a posljednji radovi, elegantne šalice za espresso u potpunosti su nas osvojile jednostavnim dizajnom i divnim kombinacijama boja. Tu su još i genijalni tanjuri, posudice za nakit i broševi, a važno je spomenuti i kako Marina sve svoje rukotvorine oslikava ručno te je svaki poseban na svoj način. Marinski Heartmades posuđe možete naručiti putem online trgovine ili ga potražiti na različitim sajmovima handmade proizvoda.

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti (фото 1)

 

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti (фото 2)

 

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti (фото 3)

 

Krakle Keramika

Volite li da suđe, osim što je lijepo i korisno, izražava i vaše osobno mišljenje, odličan odabir je Krakle Keramika, brend iza kojeg stoje prijateljice Martina i Zdenka iz Zadra. Njihovi radovi nose poruke koje nam je samima ponekad teško izgovoriti, a ono što njihovo ručno rađeno posuđe izdvaja od ostatka je i neobičan, geometrijski dizajn s reljefnim dodacima koji ispijanje kave ili čaja čine još malo zanimljivijima. Martina i Zdenka također koriste nježne, pastelne boje koje zatim začinjavaju na najbolji mogući način, a osim zdjelica, šalica i tanjura, u njihovoj ponudi pronaći ćete čak i ručno rađene lustere. Njih također možete potražiti na sajmovima rukotvorina.

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti (фото 4)

 

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti (фото 5)

 

Slabi smo na lijepo posuđe, a ako ste i vi, ovo je pet domaćih Instagram profila koje morate zapratiti (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više