Search

Sladoled koji zlata vrijedi

Sladoled koji zlata vrijedi

Od čega se sastoji sladoled za koji je potrebno izdvojiti 5000 kn?


Image: buro247.kz

Možete li uopće zamisliti kako izgleda i od kojih bi sastojaka mogao biti načinjen sladoled čija cijena iznosi oko 5000 kuna?

Dubai nastavlja obarati rekorde, pa osim na arhitektonskom polju, na kojem se Dubai ponosno ističe kao domaćin najviše zgrade na svijetu i najvećeg trgovačkog centra u zemljama Ujedinjenih Arapskih Emirata, sad postavlja novi rekord u svijetu jedne od najdražih slastica, sladoleda.

Naime, dubajski Scoopi Café predstavio je voćni sladoled naziva "Crni dijamant" za čiju ćete porciju izdvojiti gotovo 5000 kn. Vlasnik café bara Zubin Doshi strpljivo je sakupljao sastojke za vjerojatno najskuplji sladoled na svijetu gotovo pet tjedana sve dok nije recept doveo do savršenstva. Tako su se u sladoledu našle neke skupocjene namirnice poput madagaskarske vanilije, iranskog šafrana i komadića crnog talijanskog tartufa. Ali to nije sve... Ovaj sladoled dekoriran je jestivim 23-karatnim zlatom, a njegova posebnost leži i u posudici u kojoj je poslužen. Prekrasno dekorirana piyala, odnosno posudica iz koje se ispija čaj ili kakav topli napitak diljem središnje Azije, dizajnirala je kuća Versace pa vam cijena sladoleda sad možda više nije baš toliko šokantna.

Ono što nas najviše zanima jest kakvog je okusa taj skupocjeni desert i vrijedi li uistinu zlata?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više