
Sladoled od breskve i jogurta u bezglutenskim kornetima
Recept s bloga Our Food Stories
Jedan od naših omiljenih blogova Our Food Stories ima sjajan recept za sladoled od breskvi, šljiva i jogurta od kozjeg mlijeka koji možete poslužiti u bezglutenskim kornetim,a koje također možete pripremiti prema jednostavnom receptu. Recept za ovaj odličan sladoled otkrijte u nastavku.
Sastojci za sladoled
900 ml jogurta od kozjeg mlijeka (možete ga pripremiti i sami, a možete koristiti i veganske proizvode ili jogurt od kravljeg mlijeka)
200 g zrelih breskvi oguljenih i očišćenih od koštica
150 g zrelih šljiva oguljenih i očišćenih od koštica
50 g crvenih ribizla (ribizle i šljive možete zamijeniti i nekim drugim voćem)
50 g šećera u prahu
Priprema sladoleda
Breskve i šljive prelijte vrućom vodom pa šokirajte u hladnoj kako bi se odvojila kožica koju morate oguliti. Zatim sve voće i šećer u prahu izblendajte, izlijte u posudu i stavite u zamrzivač na sat-dva. Zatim jogurt stavite u aparat za sladoled na sat vremena dok ne dobijete sladoled, a ako nemate aparat izlijte ga u posudu i stavite u zamrzivač te vilicom promiješajte smjesu svakih 30 minuta kako biste dobili željenu teksturu. Kad se sve stisne, vadite sladoled žlicom i slažite sloj jogurta pa sloj voća kako biste dobili zanimljiv izgled, ali i jednak raspored voća i jogurta. Tako "složen" sladoled ostavite u zamrzivaču dva do tri sata.
Sastojci za bezglutenske kornete
90 g maslaca
100 g šećera
125 ml vode
175 g rižinog brašna
prstohvat soli
1 jaje
Priprema bezglutenskih korneta
Kornete pripremite isti dan kad ih namjeravate jesti jer će do sutra omekšati. Rastopite maslac i u njemu rastalite šećer. Prebacite tu smjesu u zdjelu, dodajte vodu, rižino brašno, sol i jaje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu koju potom ostavite da odstoji dva sata. Kad je smjesa spremna pecite kornet po kornet na plitkom pekaču za vafle, a kad je pečen pomoću tuljca ga zamotajte u formu korneta, pustite da se ohladi i u njemu poslužite sladoled.