Search

Sladoled od breskve i jogurta u bezglutenskim kornetima

Sladoled od breskve i jogurta u bezglutenskim kornetima

Recept s bloga Our Food Stories


Image: Our Food Stories

Ljetni dani idealni su za pripremanje sladoleda kod kuće, a mi vam donosimo recept i kako pripremiti vlastite kornete

Jedan od naših omiljenih blogova Our Food Stories ima sjajan recept za sladoled od breskvi, šljiva i jogurta od kozjeg mlijeka koji možete poslužiti u bezglutenskim kornetim,a koje također možete pripremiti prema jednostavnom receptu. Recept za ovaj odličan sladoled otkrijte u nastavku.

Sastojci za sladoled

900 ml jogurta od kozjeg mlijeka (možete ga pripremiti i sami, a možete koristiti i veganske proizvode ili jogurt od kravljeg mlijeka)

200 g zrelih breskvi oguljenih i očišćenih od koštica

150 g zrelih šljiva oguljenih i očišćenih od koštica

50 g crvenih ribizla (ribizle i šljive možete zamijeniti i nekim drugim voćem)

50 g šećera u prahu

Priprema sladoleda

Breskve i šljive prelijte vrućom vodom pa šokirajte u hladnoj kako bi se odvojila kožica koju morate oguliti. Zatim sve voće i šećer u prahu izblendajte, izlijte u posudu i stavite u zamrzivač na sat-dva. Zatim jogurt stavite u aparat za sladoled na sat vremena dok ne dobijete sladoled, a ako nemate aparat izlijte ga u posudu i stavite u zamrzivač te vilicom promiješajte smjesu svakih 30 minuta kako biste dobili željenu teksturu. Kad se sve stisne, vadite sladoled žlicom i slažite sloj jogurta pa sloj voća kako biste dobili zanimljiv izgled, ali i jednak raspored voća i jogurta. Tako "složen" sladoled ostavite u zamrzivaču dva do tri sata.

Sladoled od breskve i jogurta u bezglutenskim kornetima (фото 1)

Sastojci za bezglutenske kornete

90 g maslaca

100 g šećera

125 ml vode

175 g rižinog brašna

prstohvat soli

1 jaje

Priprema bezglutenskih korneta

Kornete pripremite isti dan kad ih namjeravate jesti jer će do sutra omekšati. Rastopite maslac i u njemu rastalite šećer. Prebacite tu smjesu u zdjelu, dodajte vodu, rižino brašno, sol i jaje i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu koju potom ostavite da odstoji dva sata. Kad je smjesa spremna pecite kornet po kornet na plitkom pekaču za vafle, a kad je pečen pomoću tuljca ga zamotajte u formu korneta, pustite da se ohladi i u njemu poslužite sladoled.

Sladoled od breskve i jogurta u bezglutenskim kornetima (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više