Search

Sladoled od lubenice je savršeno ljetno osvježenje

Sladoled od lubenice je savršeno ljetno osvježenje

Recept koji oduševljava

Tekst: E.G.


Image: Buro247.mn

Tko kaže da priprema ukusnog domaćeg sladoleda ne može biti jednostavna?

Vjerojatno ne postoji osoba koja može odoljeti osvježavajućem sladoledu na visokim temperaturama. Jedemo ga samog ili u kombinaciji s drugim desertima, a svi ćemo se složiti kako je onaj u domaćoj varijanti ipak najbolji. Kad je riječ o pripravi sladoleda, mnogi odustaju i prije nego što su počeli, bilo zbog manjka entuzijazma ili uvjerenja da se radi o nečem kompliciranom. Ne, za pripremu sladoleda vam ne treba nikakav poseban aparat. Bit će dovoljan i blender te malo dobro volje. U nastavku donosimo recept s bloga Creative Homemaking, koji donosi verziju obogaćenu grčkim jogurtom i medom.

Sastojci

4 šalice lubenice izrezane na kockice (bez sjemenki)

4 žličice meda

1 šalica grčkog jogurta

1 žličica limunovog soka

Nekoliko žličica vode po potrebi

Priprema

1. Lubenicu stavite u blender i miješajte dok ne dobijete teksturu pirea

2. Smjesu izlijte u veliku zdjelu te dodajte med, jogurt i limunov sok

3. Smjesu kroz cijedilo sipajte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač

4. Nakon sat vremena zamrzivača, smjesu još jednom stavite u blender dok ne dođete do željene strukture

5. Proces ponovite svakih pola sata kroz narednih nekoliko sati, a sladoled prije posluživanja ostavite sat vremena u zamrzivaču

Related articles

Buro 24/7 Selection

više