Traži

Sladoled od smokve je odličan snack za ljetne tulume

Sladoled od smokve je odličan snack za ljetne tulume

Recept s bloga Hleb i Lale


Fotografija: hlebilale.com

Sada je pravo vrijeme da iskoristite sezonu svježih smokava i zasladite se osvježavajućim desertom koji smo pronašli na blogu Hleb i Lale

Smokve su niskokalorično voće koje sadrže korisna vlakna, minerale i vitamine koji djeluju kao antioksidansi. Najslađe je jesti one svježe ubrane sa stabla, a koriste se i u slatkim i slanim jelima. Smokve punjene sa sirom, štrudla od smokava, sorbet ili sladoled neke su od najpopularnijih jela u kojima možemo uživati. Danas vam donosimo jednostavan recept za sladolede na štapiću s kojima možete ponuditi goste u ljetnim večerama. 

Sastojci:

2 konzerve kokosovog mlijeka

125 ml meda (ili za vegansku varijantu javorovog sirupa)

¼ žličice soli

2,5 žlice gustina (ako ne koristite čaj, dovoljno je 2 žlice)

1,5 žličica vanilije

2 žličice listića kokosa

180 ml vode

4 žličice čajne mješavine Bora bora (suho grožđe, jabuka, papaja, organski hibiskus, crna ribizla, suncokret, različak, malina, aroma jagode)

svježe smokve

Priprema: 

Dobro promućkati konzerve kokosovog mlijeka i izliti sadržaj u zdjelu. Izvaditi 100 ml kokosovog mlijeka sa strane. U zdjelu dodati sol i med te zagrijati na srednje slaboj vatri dok se med u potpunosti ne otopi. Dok se ono grije, čajnu mješavinu prelijte kipućom vodom i ostavite poklopljenu 8 minuta. Nakon 8 minuta, procijedite čaj i izlijte ga u kokosovo mlijeko te dobro promiješajte. Gustin pomiješajte s kokosovim mlijekom koje ste ostavili sa strane. Izmiksajte ga dobro da ne ostane grudica i dodajte u zagrijanu mješavinu čaja i kokosovog mlijeka. Miješajte pjenjačom dok se smjesa ne zgusne, ali vodite računa da ne proključa. Kad se dovoljno zgusne, maknite s vatre i dodajte vaniliju te promiješajte i ostavite da se ohladi do sobne temperature. Smokve narežite na kolutove i stavite ih u kalupe zajedno s listićima kokosa te prekrijte smjesom i stavite u zamrzivač. Kad se sladoled stisne, spreman je za serviranje! Savjet plus: sladoled možete napraviti i bez čajne mješavine i u tom slučaju potrebno je staviti dvije žlice gustina. 

 

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor