Traži

Slasne nepečene tortice obogaćene japanskim jabukama

Slasne nepečene tortice obogaćene japanskim jabukama

Recept s gastro bloga Cukar


Fotografija: Cukar.com.hr

Ako ste se s početkom godine odrekli slatkog, evo sjajnog recepta da si ipak barem malo zasladite ovaj vikend, ali na zdrav način

Ako ste u posljednje vrijeme još u prehrambenoj zoni novogodišnjih odluka, barem djelomično i ne možete se odreći slastica, možda će vam ova zdrava biti odlično rješenje da se nagradite barem za vikend. Recept smo pronašli na sjajnom hrvatskom gastro blogu Cukar čija nas autorica Andrea svako malo iznenadi s nekim cool inovativnim, ali jednostavnim receptom poput ovog u kojem se odlučila naglasak staviti na kaki, odnosno tzv. japanske jabuke. Riječ je nepečenim košaricama, tj. torticama čiji vam recept donosimo u nastavku…

 

Sastojci

za koru
100 g indijskih oraščića
2 žlice kokosovih mrvica
4 datulje, nasjeckane
3 žlice sirupa od datulja
100 g maslaca od lješnjaka

za kremu
2 prezrela kakija
½ limuna

Postupak

za koru
Indijske oraščiće sitno samljeti te ih pomiješati s kokosovim mrvicama, nasjeckanim datuljama i sirupom od datulja. Dodati maslac od lješnjaka i zamijesiti kompaktnu smjesu. Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva dodajte još malo kokosa, ako je pak presuha dodati još malo maslaca od lješnjaka. Podijeliti smjesu na četiri jednaka dijela pa svaki utisnuti u metalnu košaricu promjera 10 cm. Odložiti u hladnjak dok se ne pripremi krema.

za kremu
Dva kakija oguliti pa mekano meso prebaciti u zdjelu. Dodati im sok ½ limuna te zgnječiti vilicom u pire. Važno je da imate jako zreli kaki kako bi ga mogli dobro zgnječiti. Dobivenom smjesom napuniti pripremljene košarice. Sve odložiti u zamrzivaču na sat, dva kako bi se dobro stisnulo. Potom izvaditi košarice iz metalnih kalupa, posipati ih s još malo mrvica kokosa i poslužiti.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više