Traži

Slatko zadovoljstvo za ljubitelje limuna!

Slatko zadovoljstvo za ljubitelje limuna!

Tarte au citron ili pita od limuna

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Chef Darko's Foodstyling

Pita od limuna uvijek funkcionira, a mi donosimo jedan savršeni recept koji će vam u to ime poslužiti ovaj vikend...

Ako kao i mi pratite stranice Chef Darko's Foodstyling onda vjerujemo kako vam nisu promaknuli njegovi odlični, jednostavni recepti. Ovaj vikend donosimo vam jedan savršeni za pitu od limuna koju baš svi vole. Kako je pripremiti doznajte u nastavku, a koliko ste u njoj zapravo uživali, obavezno nam javite. Ono što vam možemo garantirati već sada jest da nećete požaliti... 

 

Sastojci

Tijesto:
200 g glatkog brašna
100 g maslaca
prstohvat soli
30 g šećera u prahu
1 jaje
1 žlica vode

Krema:
240 g žutanjka
240 g šećera
2 jaja
170 ml limunovog soka
230 g maslaca

Slatko zadovoljstvo za ljubitelje limuna! (фото 1)

Priprema

Izrada tijesta:
Pećnicu zagrijati na 180 °C. U posudi pomiješati suhe sastojke, te dodati maslac i prstima spojiti u jednu smjesu. Lagano napraviti loptu, zamotati u foliju, staviti u hladnjak najmanje 30 minuta. Vatrostalnu ili keramičku posudu za pite premazati maslacem, razvaljati tijesto na debljinu nekih 5-6 mm, te staviti u zamrzivač na pola sata. Izvaditi iz zamrzivača, sa štapićem ili vilicom napraviti rupice na tijestu te peći tijesto 180 °C 30-tak minuta. Izvaditi van i smanjiti temperature na 130 °C.

Slatko zadovoljstvo za ljubitelje limuna! (фото 2)

Krema:
Krema se kuha na pari. U posudu staviti sastojke (žutanjke, šećer, jaja i limunov sok). Sjediniti smjesu i na pari kuhati nekih 7-8 minuta, miješajući cijelo vrijeme sa špatulom. Kad se krema krene zgušćivati maknuti s pare i dodati hladni maslac koji smo prije toga nasjekli na kockice. Miješati s metlicom za kuhanje dok se cijeli maslac ne rastopi. Preliti gotovu smjesu po prije pečenoj kori i vratiti u pećnicu na nekih 10-15 minuta. Ostaviti na hladnom mjestu. Najbolje napraviti dan prije služenja da krema bude potpuno hladna. Ako radite "Baiser", istući dva bjelanjka s četiri male žlice šećera. Ohlađeni tart prekriti s napravljenom meringom i staviti u pećnicu 200 °C na par minuta. Potrebno je samo da vrhovi meringue porumene, naravno možete isto napraviti s brenerom.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više