Search

Sočnoj torti od kruške, badema i meda nikad nećemo reći ne!

Sočnoj torti od kruške, badema i meda nikad nećemo reći ne!

Recept Michele Chiappe

Urednik: E.G.


Image: Buro247.com.au

Michela Chiappa je ime koje svi gledatelji kulinarskih emisija kuće BBC vrlo dobro znaju. Kad je riječ o pripravi slastica, ona spada među najbolje. Njeni su recepti redom maštoviti, ukusni, zdravi i jednostavni. Nama je za oko posebno zapela njena neodoljiva torta od kruške, badema i meda. Vrlo je jednostavna za spravljanje, ne sadrži gluten i može poslužiti kao zamjena klasičnom doručku kakvog inače jedemo. Odmah ćemo pripomenuti kako umjesto krušaka možete koristite jabuke ili neko drugo slično voće, dok umjesto badema mogu poslužiti i orasi ili lješnjaci. Ipak, za potpuni doživljaj, svakako savjetujemo da isprobate i originalni recept.

Sastojci koji će vam trebati:

3 jaja

100 ml meda

50 ml maslinovog ulja

1/2 žličice ekstrakta badema

3 manje kruške

225 g mljevenih badema

1 žličica cimeta

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

1/2 žličice soli

50 g listića badema

Sočnoj torti od kruške, badema i meda nikad nećemo reći ne! (фото 1)

Upute za pripremu:

1. Zagrijte pećnicu na 160°C i lagano nauljite protvan.

2. Odvojite bjelanjke od žumanjka u dvije posude. Od bjelanjaka napravite snijeg i stavite ga sa strane.

3. Žumanjcima dodajte med, maslinovo ulje, naribane kruške i sve skupa izmiješajte.

4. Dodajte ostale suhe sastojke i još jednom promiješajte. Na kraju dodajte i snijeg od bjelanjaka.

5. Smjesu izlijte u protvan, pospite bademom u listićima i pecite oko sat vremena.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više