Traži

Sočni sezonski muffini s bundevom i jabukama

Sočni sezonski muffini s bundevom i jabukama

Recept s gastro bloga Domaćica


Fotografija: Sanja Mijac

Bundevu s pravom nazivaju kraljicom jeseni, a može ju se iskoristiti u bezbroj slanih i slatkih recepata. Mi vam donosimo jedan slatki...

Svakom jelu će dati lijepu jesensku boju i predivnu sočnost, a danas vam donosimo jednu slatku ideju za prave sezonske ­muffine s bundevom i jabukama s našeg omiljenog gastro bloga Domaćica. Naime, bundeva se ovdje ne osjeti jako, pa nema straha za one koji baš i nisu ljubitelj povrća u kolačima. 


Sastojci za 24 muffina 

250 g pirea od bundeve
3 jaja
170 g šećera (smeđi ili bijeli)
50 ml ulja
50 ml mlijeka
300 g brašna (pirovo, crno, glatko)
1 prašak za pecivo
1 žličica začina za medenjake
3 jabuke

Postupak

Bundevu oguliti, narezati na sitno i skuhati pire. Pire prije upotrebe ohladiti. Pećnicu upaliti na 180 °C i ostaviti da se grije. U kalup za muffine staviti košarice. Pjenasto izmiksati jaja postepeno dodajući šećer. Izmiksanim jajima dodati mlijeko i ulje. Zatim im dodati brašno, prašak za pecivo i začine po želji, pa na kraju i ohlađeni pire od bundeve. Sve zajedno još malo izmiksati dok se ne spoji. Naribati jabuke. Ukoliko želite, jabuke se mogu pošećeriti. Kalupe puniti do 3/4, po vrhu svakog muffina staviti malo jabuka. Zatim ih staviti peći oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe van suha.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor