Search

Sočno jelo po recepturi raw kuhara Darka Jurića

Sočno jelo po recepturi raw kuhara Darka Jurića

Pouzdanje

Image: PR

Zašto ne biste probali nešto novo, zdravo i ukusno?

Nakon dugogodišnjeg iskustva i rada u renomiranim restoranima New Yorka i Los Angelesa, Darko Jurić pokrenuo je prvi restoran sirove hrane u Hrvatskoj Elixir u Zagrebu.  Trenutno vodi i jedini restoran sirove i veganske hrane u Dalmaciji, Art Of Raw koji je aktivan u The Garden Zadru. Čest je gost radio i TV emisija na temu zdravlja i prehrane. Suosnivač je art of raw, koncepta koji ujedinjuje produkciju proizvoda, edukaciju i coaching, temeljenog na razumijevanju prirode i održivog, cjelovitog načina života. Darko je za vas pripremio recept za ručak prepun zdravih namirnica s pomoću kojih ćete napuniti baterije i uživati u svim okusima ovog jela.

Sastojci:

6 srednjih šampinjona

Pesto nadjev

1 šalica špinata

1 režanj češnjaka

½ šalice oraha

½ šalice maslinovog ulja

1 žličica himalajske soli

Umak od rajčice

1 očišćena rajčica bez sjemenki

5 suhih namočenih rajčica

2 žlice maslinovog ulja

4 suhe namočene smokve

1 žličica himalajske soli

Veganski sir

1 šalica indijskih oraščića

1 žličica himalajske soli

Sok od pola limuna

1 šalica vode

Priprema:

Za sve umake vrijedi isto pravilo: sastojke za svaki umak treba posebno izblendati ugrubo u Vitamixu. Gljive obrisati i odstraniti peteljku. Klobuke šampinjona napunite svim umacima naizmjence te ih stavite u dehidrator ili pećnicu na 45 stupnjeva na šest sati. Gljive prije serviranja ukrasiti listom bosiljka i posuti suhim origanom. Dobar tek!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više