Traži

Split idući tjedan dobiva novu slastičarnicu simpatičnog naziva Oš' Kolač

Split idući tjedan dobiva novu slastičarnicu simpatičnog naziva Oš' Kolač

Novi projekt poznate splitske slastičarke Tee Mamut


Fotografija: Promo

Split će postati bogatiji za još jednu slatku adresu

Jedna od poznatijih mladih slastičarki u Hrvatskoj, Tea Mamut, završila je prestižnu kulinarsku akademiju u New Yorku: Culinary Institute of America, poznatu i kao "kulinarski Harvard", na kojem je diplomirala menadžment slastičarstva i pekarstva. Nakon toga stažirala je i s cijenjenim chefovima u prestižnim restoranima poput  restorana "Daniel" u New Yorku s tadašnje 3 Michelinove zvjezdice. Njezine deserte kušale su brojne poznate zvijezde kao što su Natalie Portman, Kate Hudson, Michael Douglas i Roger Federer. 

Otvaranje vlastite slastičarnice za Teu je bio jedini način da svoje iskustvo i snove prenese u stvarnost i tu ljubav prema slasticama podijeli s ljudima koji gaje istu ljubav prema slatkom. Odlučila je slijediti svoj san i sada je sigurna da je na pravom putu. Slastičarnica "Oš' kolač" u ponudi će imati ima stalnu postavu kolača i torti, a izmjenjivat će se i sezonska ponuda slastica, ovisno o ponudi svježeg voća lokalnih proizvođača.

Svi deserti bit će ručno rađeni u proizvodom dijelu slastičarnice, bez praškastih proizvoda, isključivo s originalnim domaćim sastojcima kupljenim od malih proizvođača po cijeloj Hrvatskoj, a recepti većine kolača bazirani su na slatkim okusima djetinjstva, u kojima su prisutne svima znane kombinacije sastojaka. Tea i "Oš' kolač" su uspjeli proširiti temeljene okuse te razviti nove i modernije slastice, ispričane na Oš' kolač način. U stalnoj postavi moći ćete pronaći torte - Štorija o' palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravku i Tortu o'sira, kolače - Šinjorina malina, Šjor limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata  i Tonka u čašici, te nezaobilazni keksi - Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki, Slatko o'mendula..

Slastičarnica će svoja vrata otvoriti idući tjedan u Splitu na adresi Ćiril-Metodova 4. 

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor