Search

Stiže nam još jedno novo i vrlo uzbudljivo izdanje tajne večere Gypsy Table

Stiže nam još jedno novo i vrlo uzbudljivo izdanje tajne večere Gypsy Table

"Forces of Nature… Elemental" - 4. siječnja 2019. od 19:30 sati


Image: Unsplash

Gypsy Table vraća se u Zagreb i na temu ove večere jednostavno ne možete ostati imuni. Ime joj je "Forces of Nature… Elemental" i predstavlja Gypsy Table večeru kreiranu za moćne žena. Budite tako spremni iskusiti večeru ispunjenu ukusnom hranom, vinom, koktelima, pivom, muzikom, umjetnošću i više od toga… Magična noć, koju sigurno ne treba propustiti održat će se tako 4. siječnja 2019. od 19:30 sati, naravno, na tajnoj lokaciji u Zagrebu. 

"Na žalost, muška dominacija i šovinizam još uvijek dominiraju Hrvatskom i mislimo da žene ne dobivaju dovoljno poštovanja za svoj trud i znanje, pogotovo u segmentu hrane i pića. Upravo iz tog razloga cilj nam je da ovom večerom odamo počast svim damama koje će svojim talentom dati doprinos u nadi za promjenama koje su potrebne u svakom segmentu. Želja nam je ohrabriti i slaviti žensko osnaživanje, nezavisnost i vjeru u sebe. Za sada, svoje sudjelovanje su nam potvrdile dame koje su trijumfirale u svojem segmentu rada te se nadamo da ćete nam se pridružiti kako bismo proslavili žensku snagu" - poručuju iza organizacije Gypsy Tablea te nas teasaju da zamislimo sljedeće: "dolazite na tajnu lokaciju, ponude vas toplim pićem koje pijuckate uz vatru Ofyra. "Mistress of Ceremony" Ines Tričković vas poziva da uživate u noći punoj odlične hrane, pića, muzike i umjetnosti koju za tu večeru kreiraju dame. Tijekom večere poznata ilustratorica Maja Beus radit će portrete gostiju čiji prihod od prodaje će se donirati u dobrotvorne svrhe, a nakon večere, DJ-ica će vas pozvati i da zaplešete." 

Stiže nam još jedno novo i vrlo uzbudljivo izdanje tajne večere Gypsy Table (фото 1)

Podsjetimo, Gypsy Table je dio pop-up serije večera koje se organiziraju diljem Europe, a koja spaja talente s gastronomske scene. Namirnice koje se koriste su od lokalnih proizvođača čime organizator želi promovirati lokalnu proizvodnju. Svaka Gypsy Table večera podržava i prikuplja sredstva kako bi pomogla lokalnoj dobrotvornoj organizaciji. Sudjelujući na Gypsy Table večeri, gosti ne samo da će doživjeti iznimno iskustvo već će se i educirati o dobrotvornoj organizaciji kojoj pomažu sudjelovanjem.

Želja Gypsy Tablea je da djeluje kao most poveznica između zajednice i dobrotvorne organizacije. Ova večera podržat će svojom donacijom Autonomnu žensku kuću Zagreb (AŽKZ) / Autonomous Women’s House Zagreb (AWHZ), feminističku organizacija s misijom pružanja podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanja ženske pozicije u društvu. Osnovana je u prosincu 1990.g., kada je otvoreno prvo sklonište za žene koje su preživjele nasilje na području Istočne Europe. Osnovana je u vrijeme kada se o nasilju nad ženama i djecom nije znalo niti govorilo u našem društvu. Zbog potpunog nerazumijevanja problema u to doba te nedostatku podrške od službenih vlasti, prvi prostor skloništa bio je skvotirani gradski prostor u kojem su prve tri godine radile isključivo volonterke i aktivistice, 24 sata na dan bez ikakve naknade. S vremenom se, uz pomoć donacija srodnih ženskih udruga i fondacija u inozemstvu, razvio visokokvalitetni i profesionalni projekt u kojem rade isključivo visoko motivirane i posebno educirane radnice i volonterke. Osnovni sadržaj djelatnosti AŽKZ-a je pružanje podrške i pomoći ženama i njihovoj djeci izloženoj fizičkom i psihičkom nasilju u obitelji, kao i drugim oblicima patrijarhalnog nasilja, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru, bračni status, dob, boju kože, seksualnu orijentaciju ili bilo koju drugu vrstu diskriminacije.

Pridružite se Gypsy Table večeri, a zbog ograničenih mjesta potrebno ga je rezervirati. Kupnjom karte automatski ste rezervirali svoje mjesto, a ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.com po cijeni od 500 kuna po osobi. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više