Search

Što je klorela i kako pridonosi našem zdravlju?

Što je klorela i kako pridonosi našem zdravlju?

Najnoviji trend u zdravoj prehrani


Image: Buro247hr arhiva

Klorela je zelena alga koja živi u slatkim vodama, a zbog povoljnih utjecaja koje ima na naše zdravlje, postala je popularna namirnica među obožavateljima zdrave prehrane

Klorela sadrži željezo, kalcij, magnezij, fosfor, folnu kiselinu, cink i vitamine A, C, B6, B12 i E. Sadrži i puno proteina - 100 grama klorele sadrži više od 58 grama proteina. Taj status superhrane, kako piše MindBodyGreen, potvrdila su i razna istraživanja, a njezine se dobrobiti za ljudsko zdravlje mogu navesti u sedam točaka:

1. Čisti tijelo od teških metala 

Teške metale konzumiramo na razne načine bilo da se radi o ribi koja sadrži živu ili čak kroz punjenja u našim zubima. Klorela apsorbira teške metale i sprječava njihovu toksičnu akumulaciju u našem tijelu.

2. Jača imunitet

Količina od 20 grama klorele u 150 ml vode može nam pomoći da brže ozdravimo i vratimo snagu i funkcije imuniteta u normalnu.

3. Povećava kvalitetu majčina mlijeka

Mnogo toksina koje majke nesvjesno konzumiraju može se prenijeti i na dijete preko majčinog mlijeka. Klorela povećava koncentraciju antitijela u majčinom mlijeku i smanjuje količinu dioksina koji se vežu uz probleme u razvoju i slab imunitet.

Što je klorela i kako pridonosi našem zdravlju? (фото 1)

4. Pospješuje sastav tijela

Klorela pomaže kod borbe protiv pretilosti i s njom povezanih bolesti, može smanjiti količinu masti u tijelu, kolesterol i razinu glukoze.

5. Smanjuje oksidativni stres

Oksidativni stres uzrokuju zagađenje, stres i loša prehrana, a sve to doprinosi i bržem starenju. Klorela pomaže pri tom stanju jer znatno smanjuje oksidativni stres.

6. Regulira krvni tlak

Klorela može smanjiti krvni tlak kod osoba s visokim krvnim tlakom. U periodu od 6 mjeseci jedna tableta klorele od 1,5 grama može smanjiti visoki tlak kao i simptome povezane s hipertenzijom.

7. Smanjuje simptome fibromialgije

Fibromialgija je kronična bolest koju karakterizira bol u mišićima i kostime te zamor. Oboljelima klorela pomaže kod spavanja, a smanjuje i bol i umor.

Klorela se može konzumirati u obliku tablete, ali i kao napitak ili dodatak jelu i vrlo je popularan dodatak prehrani. No, kao i kod svih drugih dodataka prehrani važno je prije konzumacije konzultirati se s liječnikom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više