Search

Superfood namirnice za vitkost

Superfood namirnice za vitkost

Spirulina, goji bobice, chia sjemenke...

Urednik: E.G.


Image: Buro247.com.au,
Mostruo Estudio

Trend zdravog života uzima sve više maha, a prehrana postaje sve važnija komponenta...

Sve je izvjesnije da danas, više nego ikada prije, svi žele izgledati dobro. Kako bi to postigli, pribjegavaju rigoroznim treninzima i strogom načinu prehrane. Iako postaje sve teže razlučiti koje namirnice nam se samo plasiraju kao zdrave, a koje to zaista i jesu, donosimo vam pregled onih dokazano kvalitetnih i vrijednih. Znanje o prehrani je danas na višoj razini nego prije i predstavlja moćan alat koji nam pomaže da se osjećamo bolje i izgledamo ljepše. Prah (ili tablete) spiruline je jedan od prvih pojmova koji nam padne na pamet kad razmišljamo o zdravim dodatcima prehrani. Radi se o slatkovodnoj algi koja sadrži više od 100 nutrijenata, a redovito je koriste modeli, sportaši i astronauti. Sirovi kakao prah biste također trebali početi koristiti ako već niste, budući da se radi o hrani s jednim od najvećih antioksidanskih svojstva. Ako ste u potrazi za prirodnim izvorom beta karotena i vitamina C, svakako trebate početi konzumirati goji bobice.

Superfood namirnice za vitkost (фото 1)

Svježi krastavci su povrće koje svi često konzumiramo, a mnogi ne znaju da su odlični u borbi protiv nadutosti i zadržavanja vode u tijelu. Uz njega, ne treba ni zaboraviti na nutritivnu vrijednost i drugih namirnica koje u našim podnebljima često koristimo u kuhanju, a radi se o češnjaku, korijanderu i kelju. Svi ljubitelji zelenog čaja će se razveseliti podatkom da matcha zeleni čaj spada u vrlo zdrave napitke s ljekovitim svojstvima i dobro ga je konzumirati svakodnevno. Med u izvornom obliku također ne smijete podcijeniti, budući da predstavlja zdravu verziju sladila. Za chia sjemenke ste već sigurno čuli u više navrata, ali ne škodi podsjetiti na to koliko je ova namirnica bogata kalcijem i omega-3 masnim kiselinama.

Superfood namirnice za vitkost (фото 2)

Maslinovo ulje se često koristi u mediteranskoj kuhinji, a treba naglasiti njegova antioksidanska svojstva i veliku količinu vitamina E koju sadrži. Upravo bi u spremanju zdravih obroka koji uključuju mahunarke i leću, mogli koristiti maslinovo ulje ili pak ono kokosovo koje možete koristiti i u kozmetičke svrhe. Za međuobroke sugeriramo konzumaciju indijskih oraščića koji su bogati cinkom i pridonose ljepšem izgledu kože. Za kraj, ne smijemo zaboraviti spomenuti ključnu stavku koja nikad ne izlazi iz mode, a to je unošenje dovoljne količine vode.

Superfood namirnice za vitkost (фото 3)

Superfood namirnice za vitkost (фото 4)

Superfood namirnice za vitkost (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više