Search

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu

Tekst: Tina Kovačiček


Slažemo se da su vremena u kojima živimo prilično neizvjesna, a danak tome platila su već mnoga mjesta u gradu koja su morala zatvoriti svoja vrata ili iseliti. No, ovo nije članak o tome, nego baš suprotno. Ovo je članak o svim novim mjestima koja su otvorila svoja vrata u posljednjih pola godine. Čini se kako je gastro scena u Zagrebu itekako živa.

Sindikat Food Club u Tvornici kulture

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 1)

Prije desetak dana naša najljepša klupska koncertna dvorana je predstavila svoj novi koncept; gastro-koncertni doživljaj. Naime, Tvornica kulture odsad uz svakodnevnu ponudu hrane nudi i glazbeni program. Vikendima će se tako na meniju izmjenjivati i razne vegetarijanske, mesne i riblje delicije ekskluzivno kreirane od strane najboljih hrvatskih chefova. Sve se odvija prema epidemiološkim propisima, nema gužve, a broj karata za vikend događanja je ograničen.

Slon i ljubav

Na adresi Ilica 155 otvorio se šarmantni restorančić pod imenom Slon i ljubav te obogatio gastro ponudu u zapadnijem dijelu grada. Kako kažu, spojili su Havaje, Japan i Mediteran, a svakodnevno nude različite ukusne obroke, idealne za brunch, ručak ili ranu večeru.

Arepera Maracay

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 2)

Dočekali smo i prvi venezuelanski restoran u Zagrebu. Na adresi Preradovićeva 9 uzmite nešto ‘ s nogu’ za van ili pojedite na brzinu unutra, i kušajte nezaobilaznu arepu, tradicionalno pecivo koje se kombinira gotovo uz svako jelo iz ovih krajeva.

KAI street food bar

Nekadašnji bagel restoran na adresi Jurišićeva 2a postao je zanimljiv KAI street food bar za obrok u svako doba dana. Ovdje ćete osim fuzije specijaliteta inspiriranih cijelim svijetom, uživati u opuštenoj atmosferi i umjetničkoj izložbi na zidovima interijera.

Sakura

U Frankopanskoj 11 otvorio se novi restoran azijske hrane uređen u zanimljivom japanskom stilu. Osim tog autentičnog doživljaja, ovdje vam nude japanske specijalitete s čak i ponešto drugačijom idejom poput sushija s crnom rižom te sushija s kozicama i mangom.

Kungfu Express

Kao što i samo ime kaže, ovdje možete računati na provjerene specijalitete azijske brze street food scene. U Skalinskoj 3 možete kušati sushi, sve oblike jela s prženom rižom, ramen, chow mein zdjele i podsjetiti se zašto volite brzu azijsku hranu.

Korica

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 3)

Svoju drugu majstorsku pekarnicu u centru Zagreba, Korica je otvorila u Martićevoj 19. Sada i u ovom dijelu grada možete uživati u finoj kavici, svježim pecivima i ugodnom modernom ambijentu. Ništa manje nismo niti očekivali od ove ekipe.

Mangia

Nije restoran već prava delikatesna trgovina za sve koji se žele osjećati ‘talijanski’. Mangia se otvorila na adresi Medulićeva ulica 14 i nudi vam sve namirnice za pripremu talijanskih specijaliteta. Dobra ideja da pozovete prijatelje na večeru.

Market Proljeće

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 4)

Na adresi Josipa Sermagea 14a, u blizini Kvatrića, otvoren je mini market Proljeće. Zdrava hrana i drugi proizvodi za održivo i svjesno življenje, doručak i kava za ponijeti, ugodan razgovor i dobra glazba vas čekaju na ovoj adresi. I definitivno moderniji pristup onome što su trgovine hrane nekada bile.

Eateria

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 5)

Sedmi kat poslovne zgrade u Koranskoj 2 postao je jako lijepi restoran Eateria. Ne moramo vam niti reći kakav je pogled s vrha zgrade, a osim toga mjesto je odlično za obiteljski ili poslovni ručak. Inovativni koncept zaokružuje mogućnost kupnje domaćih proizvoda OPG-ova te vrhunski izbor butelja s domaće vinske karte.

Soho Sushi & Good Food restoran

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 6)

Poznati zagrebački sushi brend Soho Sushi odnedavno se može probati na adresi Palmotićeva 2, u sklopu lanca restorana Good Food. Želja vlasnika je učiniti omiljeno japansko jelo dostupnijim i pristupačnijim široj publici. Stoga, ovdje očekujte dobar sushi u street food verziji.

Franko’s Sweets by Le Kolač

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 7)

Na Europskom trgu nedavno se otvorila nova slastičarnica Franko’s Sweets by Le Kolač. Rezultat je to suradnje Le Kolača s potpisom Roberta Hromalića i Frana Župića, osnivača Franko’s Pizza & Bara, poznate zagrebačke pizzerije. Ovdje sada možete uživati u vrhunskim kolačima, tortama, sladoledima te atraktivnoj listi vina i koktela.

Submarine Burger Rudeš

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 8)

Deveti po redu Submarine pronašao je svoju novu adresu na Rudešu. Na oduševljenje mnogih krumpirići Truffle Grana Padano sada su dostupni i u zapadnom dijelu grada, naravno uz sve ostale adute koje na meniju ima ovaj uspješan hrvatski lanac restorana.

Lažni svjedok

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 9)

Na adresi Amruševa 1, gdje se devedesetih godina nalazio kultni bistro, nedavno je u preuređenom ambijentu predstavljen novi koncept mjesta Lažni svjedok s idejom casual bistro&bara. Ponuda se bazira na kvalitetnom i cjenovno prihvatljivom jelovniku pripremljenom od domaćih namirnica, a možete uživati u jutarnju ritualima uz kavu ili pak popodnevnoj čaši dobrog vina uz obrok.

Makarun

Poznati splitski restoran Makarun, otvorio je svoju zagrebačku verziju na adresi Teslina 14. Jelovnik je baziran na dalmatinskim specijalitetima, a glavni adut ovog mjesta su hvaljeni korčulanski makaruni koji se na otoku Korčuli rade već stotinama godina. I zagrebačka receptura zadržala je tradicionalnu pripremu.

O’Hara

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 10)

Na istoj lokaciji, adresi Ivane Brlić Mažuranić 1a, poznata pizzeria O’Hara okrenula je novu stranicu i zakoračila u novo poglavlje vrhunskih napuljskih pizza. Recepture ostaju provjereno dobre, a na jelovniku ćete sada pronaći i neke zanimljive kombinacije s mesom. Provjerite.

Jedem doma

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 11)

Zagrebački gastro projekt za jednostavnu pripremu zdrave hrane Jedem doma otvorio je svoje prvo prodajno mjesto u Ilici 76, u blizini Britanskog trga. Tako sada na ovoj adresi imate priliku kupiti kvalitetna jela bez aditiva i konzervansa koja jednostavno možete konzumirati na poslu ili ih ‘dovršiti’ kod kuće za slučaj da nemate vremena za kuhanje.

Izakaya

Sve zagrebačke gastro adrese otvorene u zadnjih pola godine koje biste trebali imati na umu (фото 12)

Nastavak privremeno zatvorenog Time bara stigao je u obliku japanskog puba Izakaya, s potpisom iste ekipe. Na adresi Selska 90 b sada se možete uputiti na japanski zalogaj uz čašu dobrog vina, sakea ili craft piva.

Kokumi

Tkalčićeva 57 nedavno je dobila novu lokaciju za azijski fusion. Radi se o Kokumi restoranu u sklopu History bara gdje možete isprobati klasične specijalitete s istoka u novim interpretacijama chefa Hrvoja Hrnčića.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više