Search

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku

Dnevni boravak koji se pretvara u mjesto za ugodna druženja

Image: privatni album

Gastro.Lab.Soba je Klub ljubitelja gastronomije u koji su dobrodošli svi zaljubljenici u fini zalogaj i dobro društvo

U svijetu već dugo postoji trend uživanja u hrani i svemu što ide uz nju, a engleski termin "supper club" najbolje označava zaljubljenike u gastronomiju koji se redovito sastaju kako bi uživali u zajedničkim večerama, druženju i isprobavanju novih delicija. Takav jedan klub u Zagrebu osnovala je Dubravka Dujmović pod nazivom Gastro.Lab.Soba. Kako sama kaže: "Zato što volim hranu, druženje s ljudima, večere i svoju strast za uživanjem u hrani. I tu ljubav sam željela podijeliti s drugima. Obožavam kuhati i isprobavati recepte, pa sam tako odlučila da jednu subotu mjesečno postanem domaćin, kuhar i konobar, te vlastitu dnevnu sobu pretvorim u restoran kako bih ugostila drage ljude na večeri."

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 1)

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 2)

Jednom mjesečno Dubravka osmisli jelovnik od 4 slijeda koji poslužuje u ugodnom ambijentu svog dnevnog boravka. Gostima se preporučuje da dođu dobro raspoloženi i da sa sobom ponesu piće koje žele piti uz večeru te donaciju za večeru koja ovisi o meniju.

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 3)

Ideja se rodila još 2010. godine nakon što je naišla na članak o "supper clubovima". Ideja je otada čekala svoju realizaciju sve do prošle godine kada je u svom stanu ugostila prve goste na večeri. "U svijetu postoji puno takvih klubova koje vode profesionalni chefovi ili amateri koji su pravi zaljubljenici u hranu baš kao što sam i ja. Konačno sam odlučila i otvorila svoju vlastitu varijantu."

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 4)

Kako je to supper club, a ne restoran, hrana je ključna, ali je isto tako bitno i druženje ljudi tijekom večere koji se možda po prvi puta susreću. Prijatelji su dobrodošli ako dolaze sami ili u paru dok su ostalo gosti koji se međusobno ne poznaju, a isto tako ne poznaju niti vlasnicu. 

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 5)

Večera se poslužuje u 20:00 sati, a meni se sastoji od 4 slijeda + kava/čaj. Jelovnik je fiksan i šalje se svima e-mailom nekoliko dana prije večere kako bi svatko mogao unaprijed odlučiti želi li doći na večeru ili ne. Minimalna donacija za večeru po osobi iznosi otprilike 200 kn, a ovisi o meniju. Maksimalan broj gostiju na večeri je 9 ljudi koji unaprijed moraju rezervirati svoje mjesto, a Dubravka i njezin tim pomagača uvijek se pobrinu za originalne dekoracije i atmosferu. Do sada se projekt pokazao kao jako uspješan, a ukoliko ste i vi znatiželjni i želite se uvjeriti sami, sve informacije potražite na Facebook stranici

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 6)

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 7)

Svjetski gastro trend stigao u Hrvatsku (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više