Search

Talijanska vina Dal Forno Romano napokon su stigla i do nas, isprobati ih možete u poznatom zagrebačkom restoranu

Talijanska vina Dal Forno Romano napokon su stigla i do nas, isprobati ih možete u poznatom zagrebačkom restoranu

Jedinstvena prilika za kušanje vrhunskih talijanskih vina očekuje nas u Bistro Apetitu

Tekst: BURO.


Image: PR

Ovoga tjedna, u četvrtak, 19. rujna, u Bistro Apetitu održat će se jedna posebna večera. Naime, u Zagreb su stigla vrhunska crna vina talijanske vinarije Dal Forno Romano. Za tu prigodu posebno pripremljen menu Marina Rendića izvrsno će se slagati s Valpolicella Superiore i Amarone della Valpolicella vinima, a uz Vigna Sere slatko vino očekuje nas desert Roberta Hromalića. Mjesta za ovu vrhunsku večeru mogu se rezervirati pozivom u Bistro Apetit, a jedan od specijalnih gostiju bit će i Marco Pinna iz vinarije Dal Forno Romano.

Talijanska vinarija Dal Forno Romano manje je poznata hrvatskoj javnosti, ali zato iznimno poznata i cijenjena u vinskim krugovima. Proizvođači su tri vrste vina, Valpolicella Superiore, Amarone della Valpolicella i desertnog vina Vigna Sere, a na hrvatskom su tržištu prisutni svega nekoliko mjeseci. Ova ekskluzivna večera izvrsna je prilika za zaljubljenike u crna vina jer su u ponudi i vintage boce, Amarone della Valpolicella iz 2006. i 2008.

Talijanska vina Dal Forno Romano napokon su stigla i do nas, isprobati ih možete u poznatom zagrebačkom restoranu (фото 1)

Dal Forno Romano vina su intenzivna i aromatična, te se izvrsno nadopunjavaju uz bogata, mesna jela i jake sireve. Valpolicella u njihovoj izvedbi više nije uobičajeni stereotip. Počevši s aromom. Svaki miris ushićuje naš osjet njuha i pretvara se u simfoniju kad jednom dosegne nepce. Četrdeset tisuća je broj proizvedenih boca svake godine.

Najbolji grozdovi vinove loze starije od deset godina izdvajaju se za sušenje i proizvodnju Amaronea. Amarone je reprezentativno vino. Simbol. Grb. To je umjetničko djelo koje odaje emocije. Snaga, energija i elegancija. Kombinacija koja simbolizira filozofiju Dal Forno Romana. Njegov je miris remek djelo, a okus umjetničko djelo. Ima ogroman potencijal koji se može dodatno usavršiti i poboljšati, iako nijedno vino nije bilo tako blizu savršenstvu. Amarone je užitak sam po sebi. Dvadeset tisuća je broj proizvedenih boca.

Talijanska vina Dal Forno Romano napokon su stigla i do nas, isprobati ih možete u poznatom zagrebačkom restoranu (фото 2)

Ako tlo i klima dosegnu takvu zajedničku sinergiju da osiguraju najbolju proizvodnju na otvorenom, u Dal Forno Romano vinariji nastaje treće vino, Recioto, desertno vino s njihovog posjeda Vigna Sere koje se pijucka iz ograničenog broja boca. Dragulj u kruni, jedinstven takve vrste, pravi simbol Verone. Ovo vino savršeno sažima strast, predanost i iskustvo koje je Vinarija Dal Forno Romano stekla tijekom dugogodišnjeg napornog rada. Ovo vino ističe se svojom bogatstvom, teksturom, slatkoćom i elegancijom.

Svako od ovih navedenih na večeri u Bistro Apetitu bit će savršeno sljubljeno s delicijama chefa Rendića. Iskustvo koje ne želite propustiti. Večera na kojoj želite biti prisutni. Iskustvo koje morate pamtiti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više