Search

Tart od jabuka s kremom od badema koji se naprosto topi u ustima

Tart od jabuka s kremom od badema koji se naprosto topi u ustima

Recept s bloga Hleb i lale


Image: Hleb i lale

Ovaj recept za tart pronašli smo na nama uvijek dragom i inspirativnom blogu Hleb i lale. Autorica kaže kako je nevjerojatno sočan, mirisan, a naglašava i kako se topi u ustima te da u njezinoj kući nije "preživio" do sutra. Kaže i kako se može kombinirati s kremom od oraha, s kruškama, dunjama, točnije, sve jesenje kombinacije dolaze u obzir. Kako pripremiti ovaj preukusni tart od jabuka s kremom od badema provjerite u nastavku... 

 

Sastojci

Tijesto:
320 g integralnog pirovog brašna
3 žlice šećera od šećerne trske
prstohvat soli
1/2 vrećice praška za pecivo
150 g maslaca
50-100 ml hladne vode

Krema od badema:
75 g maslaca
75 g šećera od šećerne trske
2 jaja
75 g mljevenih badema
jabuke, narezane na ploške
cimet

Tart od jabuka s kremom od badema koji se naprosto topi u ustima (фото 1)

Priprema

Pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo te izmiješajte. Dodajte maslac narezan na kockice i izgnječite sve da se naprave mrvice. Dodajte vodu polako dok ne dobijete kompaktno tijesto. S obzirom na to da integralno pirovo brašno varira od proizvođača do proizvođača, morate sami ocijeniti koliko točno vode trebate dodati. Formirajte disk od tijesta i zarolajte u prozirnu foliju. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

Pjenasto umutite šećer i maslac. Dodajte jaja, i dobro izmiješajte. Dodajte bademe i sve dobro izmiješajte.

Pećnicu uključite na 190° C.

Razvaljajte tijesto na debljinu 2 cm i prenesite u kalup za tart. Ne brinite ako tijesto puca, samo ga utapkajte u kalupu i kada se ispeče neće se raspadati. Stavite preko grah (ili bilo što tog tipa da drži tijesto da se ne digne) i pecite 15 min. Izvadite iz pećnice, uklonite grah i stavite kremu. Preko poredajte jabuke. Pospite šećerom od šećerne trske, cimetom i pecite 25-30 minuta.

Ostavite da se ohladi prije nego ga počne rezati. Finooooo!

Tart od jabuka s kremom od badema koji se naprosto topi u ustima (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više