Traži

Croatia
Tart s bundevom i škripavcem zvuči potpuno neodoljivo!

Tart s bundevom i škripavcem zvuči potpuno neodoljivo!

Recept s bloga "Prstohvat soli"

Tekst: E.G.


Fotografija: Prstohvat soli

Pronašli smo savršeni recept za slani tart - i može vam poslužiti kao doručak, ručak ili večera!

Dobro spravljenom tartu nikad ne možemo reći ne, i uvijek smo u potrazi za novim receptima za njegova punjenja. Volimo ga u slatkim i slanim varijantama, a ovaj vikend smo odlučili isprobati jedan koji nam je instantno privukao pažnju. Pronašli smo u arhivi jednog od naših omiljenih gastro blogova, Prstohvat soli, a glavni su mu sastojci bundeva i sir škripavac. Njihova je kombinacija upravo senzacionalna, a kako izgleda cijeli proces priprave, provjerite u nastavku!

Sastojci (za kalup od 25 cm)

Tijesto

100 g integralnog pšeničnog brašna
100 g raženog brašna
50 g maslinovog ulja
¼ žličice soli
prstohvat svježe mljevenog papra
100 ml vode

Punjenje

400 g bundeve, očišćene
1 manji crveni luk
1 čaša kiselog vrhnja
3 manja jaja
100 ml mlijeka
sol
¼ žličice papra
150 g sira škripavca
1 žlica sjemenki bundeve, malo usitnjenih
maslinovo ulje, svježi peršin

Tart s bundevom i škripavcem zvuči potpuno neodoljivo! (фото 1)

Priprema

Prvo zamijesite tijesto. Brašno sipajte u zdjelicu, dodajte sol i papar, pa maslinovo ulje i vodu. Zamijesite mekano tijesto. Dodajte brašna ako procijenite da se previše lijepi ili vode ako je tvrdo. Tijesto razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa pa pažljivo namotajte oko valjka i tako prenesite u kalup pa razmotajte. Lijepo ga utisnite sa svih strana. Izbockajte vilicom i stavite u hladnjak dok radite punjenje.

Pećnicu ugrijte na 190°C.

Luk nasjeckajte na rebarca, bundevu očistite i naribajte, sir također naribajte. U tavu sipajte malo maslinovog ulja, kad se ugrije dodajte luk i pržite, cijelo vrijeme pazeći, dok ne omekša i požuti. Ostavite da se ohladi.Pomiješajte jaja s mlijekom i vrhnjem. Dodajte sir, bundevu, luk, sjemenke i malo papra. Probajte smjesu pa dosolite po potrebi, sam sir je dosta slan.

Pecite samo tijesto oko 5 minuta. Izvadite pa sipajte punjenje. Pecite oko 40 minuta ili dok tart ne dobije lijepu zlatnu boju po površini. Ostavite da se malo ohladi pa posipajte svježim peršinom i poslužite.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više