Search

Tko je jedan od trenutno najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro sceni?

Tko je jedan od trenutno najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro sceni?

Joel Serra uskoro dolazi u Hrvatsku


Image: Promo

Definitivno jedan od najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro sceni, osnivač projekta Papa Serra Culinary Adventures, godinama kreira originalna gastro iskustva po Barceloni, ali i diljem svijeta. Tko je zapravo šarmantni Joel Serra?

Iako nije goli kuhar, ovaj mladi i šarmantni kuhar, Australac je koji iza sebe ima vrlo uspješnu kulinarsku karijeru. Odrastao je u Tasmaniji na najjužnijem australskom otoku, a može se reći da je živio doslovno na kraju svijeta. Iako je svoju karijeru započeo kao ekonomist čini se da su mu matrice brzo dosadile te je napustio život konzultanta i preselio se u Španjolsku. Hrana, tehnologija, kultura i inovativnost bili su dovoljni da pokrene klub na krovu jedne zgrade u Barceloni i pokrene biznis. No, to je za njega bio samo početak, baza iz koje se širio prema cijelom svijetu. Surađivao je u pop-up restoranima diljem cijelog svijeta i bio domaćin mnogim kulinarskim avanturama u svim dijelovima Španjolske. Danas može bez zadrške stati uz bok utjecajnih kuhara kao što su Hunter S. Thompson i Anthony Bourdain i uvijek nastoji stvoriti originalan, zabavan i za prste polizati posao. Posebno je poznat po zanimljivim projektima poput pokretanja tajnih super klubova, spektakularnim gastro turama i gurmanskim paketima, a mnogi za njega kažu kako je predan svakom okusu i zalogaju. Hrana nije ono što kuhate, već ono što drugima servirate... 

Izjavio je prilikom izdavanja svoje kuharice Papalosophy u kojoj je vješto kombinirao hranu i fotografiju u jednako radikalnim mjerama. Moderna španjolska kuhinja Joela Serre priča je o tome kako je divlji Australac pronašao put natrag u Španjolsku kako bi otkrio svoje katalonske korijene. Surealna fotografija, izvorni recepti popraćeni s osobnim anegdotama ovu knjigu čine obaveznim štivom za sve koji svoje slobodno vrijeme provode upravo u kuhinji. Živopisan i svjež pristup tradicionalnim španjolskim jelima prati početnički vodič za jelo i piće po Španjolskoj. Iako nije školovani kuhar, ovaj mladi kulinarski virtuoz vrlo brzo je potvrdio kako je skidanje odijela i sjeckanje luka bio potez života, a svi koji žele isprobati njegove delicije imaju priliku posjetiti još jedan Gipsy Table u nizu koji će se održati u Dubrovniku u petak 9. lipnja na kojem će ovog puta priču voditi chefovi iz Miamija i Barcelone. Njamac. 

Tko je jedan od trenutno najznačajnijih influencera na svjetskoj gastro sceni? (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više