Search

Što kažete na bezglutenske palačinke od avokada?

Što kažete na bezglutenske palačinke od avokada?

Recept s bloga Our Food Stories


Image: Our Food Stories

Palačinke od avokada idealan su izbor ako želite zdrav doručak, a mi vam donosimo recept prema kojem ih možete pripremiti

Recept za ove odlične bezglutenske palačinke od avokada osmislile su blogerice s njemačkog bloga Our Food Stories, a on je idealan za sve koji ne podnose gluten ili su jednostavno u potrazi za zdravim doručkom. U nastavku otkrijte što vam je sve potrebno za ove odlične palačinke.

Sastojci

2 zrela avokada

50-100 ml mlijeka

120 g rižinog brašna

1 žlica sjemenki konoplje

1 žličica praška za pecivo

prstohvat muškatnog oraščića

prstohvat soli i papra

Što kažete na bezglutenske palačinke od avokada? (фото 1)

Postupak

Avokado izgnječite vilicom i dodajte mu mlijeko, počnite s 50 ml pa kasnije dodajte još u tijesto ako bude presuho. U drugoj posudi pomiješajte rižino brašno, sjemenke konoplje, prašak za pecivo, muškatni oraščić, sol i papar. Zatim dodajte avokado i mlijeko i promiješajte dobro žlicom pa dodajte mlijeka ako je smjesa suha. Potom na tavi zagrijte kokosovo ili neko drugo ulje prema izboru, uzmite punu žlicu smjese za palačinke (kao za američke palačinke) i dodajte na ulje. Palačinke okrećite oprezno jer u smjesi nema jaja zbog čega su manje kompaktne od klasičnih američkih palačinki. Pecite ih oko dvije minute na svakoj strani pa poslužite uz poširano jaje i karamelizirani luk.

Što kažete na bezglutenske palačinke od avokada? (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više