Traži

Croatia
Što kažete na jedan brzi kruh sa sjemenkama?

Što kažete na jedan brzi kruh sa sjemenkama?

Recept s gastro bloga Prostohvat soli

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Prstohvat soli

Ima li išta ljepše od mirisa svježe pečenog domaćeg kruha?

Fina hrskava korica i mekano iznutra. Takav ćete kruh dobiti ako se ovaj vikend pozabavite i dobro proučite recept koji vam donosimo u nastavku, a koji smo pronašli na sjajnom gastro blogu koji redovito pratimo - Prstohvat soli. Riječ je o izdašnom kruhu sa sjemenkama koje mu daju jednu odličnu teksturu i okus. U nastavku vam donosimo detaljan proces, i samo imajte na umu kako će vam kuća sigurno fino mirisati...

 

Sastojci
(za kalup duljine 30 cm)

250 g pšeničnog brašna
250 g pirovog brašna
2 ravne žličice soli
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
3 žlice usitnjenih lanenih sjemenki
oko 450-500 ml jogurta
2 žlice meda
5 žlica hladno prešanog suncokretovog ulja
5 žlica suncokretovih sjemenki

Što kažete na jedan brzi kruh sa sjemenkama? (фото 1)

Priprema

Upalite pećnicu da se grije na 180°C stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje sa svih strana. U posudu stavite sve suhe sastojke - obje vrste brašna, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i lanene sjemenke pa promiješajte. Dodajte jogurt, med i ulje i sve dobro promiješajte. Ako se tijesto učini pregusto, dodajte malo jogurta. Smjesu izlijte u pripremljeni pleh i bogato pospite sa suncokretovim sjemenkama. Pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena ili dok nož zaboden u sredinu ne izađe suh. Vrijeme pečenja prilagodite svojoj pećnici, ali svakako povremeno provjeravajte kako napreduje. Kada je kruh pečen, izvadite iz pećnice i ostavite pet minuta u kalupu pa izvadite na rešetku da se ohladi.

Što kažete na jedan brzi kruh sa sjemenkama? (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više