Traži

Croatia
Torta s kremom od mascarponea, bijele čokolade i lješnjaka - zvuči kao prava senzacija

Torta s kremom od mascarponea, bijele čokolade i lješnjaka - zvuči kao prava senzacija

Recept s bloga Cukar

Tekst: L.M.F.


Fotografija: Cukar.com.hr

Blagdanski vikend može biti samo još bolji ako se u cijeloj kombinaciji nađe i kakva fina torta. Mi imamo prijedlog...

Ako mislite da blagdanski stol nije potpun bez kakve torte, ne brinite. Mi imamo prijedlog kako taj "problem" riješiti na najbolji i najukusniji mogući način. U nastavku vam donosimo recept s bloga Cukar za prefinu tortu s kremom od mascarponea, bijele čokolade i lješnjaka...

Sastojci:

Za biskvit
40 g maslaca
6 velikih jaja
190 g šećera
190 g brašna
prstohvat soli
2 žlice kakao praha

Za kremu
100 g bijele čokolade
200 g maslaca od lješnjaka
250 g mascarpone sira
2 - 3 žlice šećera u prahu

Za ukrašavanje
200 ml slatkog vrhnja, tučenog
lješnjaci, sjeckani
kakao u prahu
bijela čokolada, naribana

Torta s kremom od mascarponea, bijele čokolade i lješnjaka - zvuči kao prava senzacija (фото 1)

Postupak:

Za biskvit

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a dva okrugla kalupa, promjera 18 - 20 cm, obložite papirom za pečenje. Otopite maslac nad laganom vatrom i stavite ga sa strane da se malo ohladi. U zdjelu stavite jaja i šećer te krenite tući mikserom. Tucite dugo i uporno dok se smjesa ne zgusne, udvostruči i nastane tisuće sitnih mjehurića. Oko 7 – 10 minuta. Pomiješajte brašno, kakao i sol u drugoj zdjeli pa nježno prosijajte polovicu brašna u mješavinu jaja. Nježno umiješajte brašno u jaja potezima lopaticom u obliku brojke osam. Isto napravite i s drugom polovicom brašna. Sada lagano usipajte maslac po rubu posude i nježno ga umiješajte. Smjesu razdijelite na dva jednaka dijela i svaki dio prelijte u pripremljene kalupe. Pecite ih 20 minuta ili dok ne polože test čačkalicom. Pečene biskvite izvadite iz pećnice, ohladite ih, pa svaki prerežite na pola kako bi dobili četiri jednake kore.

Za kremu

Nad parom rastopite bijelu čokoladu pa u nju umiješajte maslac od lješnjaka. Ja koristim maslac koji sama napravim, ali možete koristiti i kupovni, samo pazite da ne bude zaslađen. Ostavite mješavinu lješnjaka i čokolade da se ohladi. Mascarpone sir pomiješajte sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte kako bi postalo kremasto. Na kraju dodajte siru ohlađenu smjesu od lješnjaka i bijele čokolade te sve dobro spojite mikserom.

Slaganje i ukrašavanje

Kremu razdijelite na tri jednaka dijela. Jednu koru stavite na tanjur za posluživanje i premažite je trećinom kreme. Poklopite drugom korom i ponovite postupak premazivanja kremom. Poklopite sve trećom korom i opet premažite kremom. Završite posljednjom korom. Cijelu tortu sada premažite tučenim slatkim vrhnjem. Na kraju je posipajte kakaom u prahu te je ukrasite po želji sjeckanim lješnjacima i naribanom bijelom čokoladom. Do posluživanja je čuvajte u hladnjaku.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više