Search

Torta s mirisom jeseni najbolja je moguća slastica s kojom želite započeti vikend

Torta s mirisom jeseni najbolja je moguća slastica s kojom želite započeti vikend

Recept s bloga Ave Dulcis


Image: Ave-dulcis.blogspot.hr

Ovih dana sve miriši na jesen, pa zašto onda ne bi i jedna torta koju možete pripremiti već danas. U ovoj izvedbi fokus je na jabukama, recept je prilično jednostavan, a final iznimno ukusan. Ovo bi vam trebalo biti dovoljno da se upustite u ovu slatku gastro avanturu, a recept smo pronašli na gastro blogu Ave Dulcis koji redovito posjećujemo... 

Sastojci

3 jaja
6 žlica svijetlog muscovado šećera
12 žlica brašna
prašak za pecivo
2 žlice otopljenog maslaca
korica jednog limuna
100 ml mlijeka
4 jabuke

za posip
2 žlice šećera
žličica cimeta
30 g grubo sjeckanih lješnjaka
1 žlica marmelade od marelica

Torta s mirisom jeseni najbolja je moguća slastica s kojom želite započeti vikend (фото 1)

Priprema

Jabuke oprati i očistiti od jezgre. Tri jabuke izrezati na sitne kockice ili naribati grubo, a jednu izrezati na tanke kriške, možete se poslužiti ribežom za kupus. Jaja umutiti sa šećerom, dodati koricu limuna. Prosijati brašno i pecivo u jaja pa dodati mlijeko i otopljeni maslac. Lagano umiješati komadiće jabuke, one koje su izrezane na kockice. Smjesu uliti u pripremljen kalup. Sada po površini poslagati kriške jabuke tako da se djelomično preklapaju. U maloj zdjelici izmiješati dvije žlice šećera s cimetom pa tom mješavinom posuti jabuke, dodati i koji komadić maslaca. Posuti lješnjacima. Peći u vrućoj pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja premazati žlicom marmelade od marelica. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više