Traži

Tradicionalna brazilska poslastica gotova za dvadesetak minuta

Tradicionalna brazilska poslastica gotova za dvadesetak minuta

Brigadeiro


Fotografija: Om&nom

Zahvaljujući Ani Gregl, autorici bloga Om & nom, danas smo se inspirirali egzotičnim Brazilom, a Ana nas uvjerava da je ovaj ukusan slatkiš stvarno lako za napraviti...

Ponekad naletim na nešto na internetu i odmah se zaljubim. Iako takvo što dosad nisam probala, zamišljam teksture i okuse, i vidim se kako dodajem nešto svoje. Takva je priča i s ovom slasticom s kojom sam se prvi put susrela na YouTube kanalu Raize Coste. Raiza je podrijetlom iz Brazila, a u jednom od svojih videa radila je tradicionalnu brazilsku poslasticu Brigadeiro. Na bazi kondenziranog mlijeka, najsličnija je trufflesima. Iako obje strane imaju svoje prednosti moj glas ide za brigadeiro. Rastezljivi i ljepljivi, tope se u ustima. Gotovi su za 20-ak minuta i vjerujte mi kad vam kažem da ćete smjesu jesti žlicom. Kod mene je uvijek tako. Ovaj put sam se odlučila ubaciti klinčić i kavu, a dio sam uvaljala u suhi karamel. Možete ih umočiti i u čokoladu, vi odlučite! 

Sastojci:

400 ml kondenziranog mlijeka (ja sam koristila zaslađeno)
35 g nezaslađenog kakaa
1/2 kavene žličice klinčića
1 čajna žličica ekstrakta kave
3 žlice maslaca
+ kakao za rolanje

Tradicionalna brazilska poslastica gotova za dvadesetak minuta (фото 1)

Pomiješajte sve sastojke i stavite kuhati na laganu vatru. Obavezno miješajte cijelo vrijeme kuhanja. Nakon desetak minuta će se početi zgušnjavati, a gotovo je kad prođete kuhačom po dnu lonca i smjesa se više ne prima za dno i ne spaja se. Može li jednostavnije?
Ostavite da se ohladi i rolajte kuglice. Ili jedite žlicom. Uživat ćete!

Recept i tekst su preuzeti s bloga Om & nom

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor