Search

Tres Leches je savršeni recept za toplije dane

Tres Leches je savršeni recept za toplije dane

Prema receptu Chefa Darka

Urednik: E.G.


Image: Chef Darko's Foodstyling

Ovaj se recept priprema diljem svijeta, a jednom kad ga probate ćete doznati i zašto!

Vikend je idealno vrijeme za isprobavanje novih recepata, kako slanih, tako i onih slatkih. Dobroj slastici nikad nećemo reći ne, a recept za jednu takvu smo pronašli i na jednoj od naših omiljenih Facebook gastronomskih stranica, Chef Darko's Foodstyling. Ovaj put je svojim pratiteljima odlučio ponuditi opciju popularnog deserta Tres Leches (u doslovnom prijevodu ime znači "tri mlijeka"), a svemu je skupa dodao i svoj upečatljivi potpis. Evo kako ga pripremiti!

Sastojci (za desetak komada)

100 g brašna
100 g šećera
1 čajna žlica praška za pecivo
sok od 2 limuna
1 vanilija (mahuna)
8 jaja

Mlijeko

350 ml kondenziranog slatkog mlijeka
350 ml kondenziranog mlijeka
350 ml mlijeka
1 vanilija (mahuna)
rum (po potrebi)

Tres Leches je savršeni recept za toplije dane (фото 1)

Priprema

Zagrijati pećnicu na 175°C te kalupe (za muffine) premazati maslacem i brašnom.

Razdvojiti žutanjke od bjelanjaka. U mikseru s metlicom za šlag nastavkom izmiksati bjelanjke, dodavati jedan po jedan žutanjak te dodati šećer i par minuta miksati dok se ne sjedini. Dodati jedan vanillin štapić ili ekstrakt od vanilije i limunov sok. Nakon par minuta kad smo dobili pjenastu masu dodati brašno te izmiješati sa špatulom. Smjesu izliti u kalupe i peći oko 35 minuta. Izvaditi te ostaviti da se ohladi.

U posudi zagrijati sve tri vrste mlijeka. Dodati štapić vanilije i rum. U mlijeku bi se trebao osjetiti rum, ali naravno možete staviti i manju količinu, stvar ukusa. Ohladiti mlijeko, izliti u ravnu posudu i poredati već pečene kolačiće. Staviti na hladno mjesto, a nakon par sati ih okrenuti. Desert je najbolje napraviti dan prije služenja, jer cijela priča oko ove slastice je da kolačići upijaju mlijeko što duže.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više